Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd DTM

Van 21 tot en met 23 september is de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) voor de eerste keer te gast in Nederland. Op Circuit Park Zandvoort komen de beste toerwagencoureurs in actie tijdens de voorlaatste race van het seizoen. 22 krachtige race-coupés van Abt-Audi, Mercedes-Benz en Opel zorgen voor volop spektakel. Onder de deelnemers zijn gerenommeerde coureurs als Bernd Schneider, Uwe Alzen, Manuel Reuter, Joachim Winkelhock en Christian Abt, maar natuurlijk willen ook de beide Nederlandse DTM-coureurs Patrick Huisman en Christijan Albers voor eigen publiek goed voor de dag komen.

Drie dagen actie
Op vrijdag zijn er twee tests van elk anderhalf uur. Op zaterdag is er nog een vrije training, gevolgd door de kwalificatie, waarin de startplaatsen voor de race van zondag worden verdeeld. Tijdens de racedag op zondag komt de DTM tweemaal in actie: er is een kwalificatierace over 35 km en direct daarna de hoofdwedstrijd over 100 km, waarin tevens een verplichte pitstop met banden wissel is opgenomen. Dit zorgt voor volop actie, zowel op de baan als in de pitstraat.

De fan staat centraal
Bij pitwalks kunnen de bezoekers de raceautos van dichtbij zien. Verder zijn er handtekeningsessies met de DTM-coureurs en de mogelijkheid om een rit als passagier met een raceauto en andere mooie prijzen te winnen. Bovendien staan er grote beeldschermen langs het circuit, zodat de bezoekers niets van de actie hoeven te missen.

Attractief bijprogramma
Ook het bijprogramma is de moeite waard. De Porsche Carrera Cup, Duitslands sterkste merkencup, zorgt altijd voor volop spanning. In de ADAC VW Lupo Cup tonen de toerwagensterren van morgen hun talent en de nieuwe Formule Volkswagen supported by Sachs, die in Zandvoort voor een keer te gast is bij de DTM, geldt als de opvolger van de legendarische Formule Super V.

Foto's: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

DTM



© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort