Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.30 uur
Automobilist rijdt na aanrijding door, vrouw gewond

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september is een vrouw door een automobilist aangereden en daarbij gewond geraakt.

Even voor half twee werd een 37-jarige vrouw uit Nieuwegein op de Herenstraat bij de kruising met Het Sluisje door een automobilist aangereden. De automobilist reed na de aanrijding door en liet het slachtoffer gewond achter. De automobilist bestuurde een donkerkleurige BMW en reed weg in de richting van de Sluyterslaan. De vrouw is met een hoofdwond per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht vervoerd.

De politie roept getuigen van deze aanrijding op contact op te nemen met district Lekstroom, bureau Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietscontrole

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN / HOUTEN Op donderdag 20 september heeft de politie extra aandacht besteed aan het controleren van bromfietsen.

In totaal werden in de middag en avonduren 21 bromfietsen uitgebreid gecontroleerd, waarbij twaalf bekeuringen werden uitgeschreven. Dit gebeurde voor het niet dragen van een helm, bromfiets niet voorzien van gele plaat, het niet hebben van een bromfietscertificaat, bestuurder jonger dan 16 jaar en een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd).

Fietser door auto geschept

IJSSELSTEIN Op donderdag 20 september is een fietser door een auto geschept en daarbij gewond geraakt.

Rond twee uur in de middag reed een 49-jarige automobilist uit Houten over de Utrechtseweg, komende uit de richting van de Zomerdijk. Op de kruising met de Oranje Nassaulaan reed een 80-jarige fietser uit IJsselstein, komende vanaf de Touwlaan, zonder voorrang te verlenen aan de automobilist de kruising op. Die kon een aanrijding niet meer voorkomen en de fietser werd door de auto geschept en belandde via de voorruit op het wegdek. De verkeerslichten waren ten tijde van de aanrijding niet in werking.

Het slachtoffer is met diverse botbreuken en verwondingen per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis en aldaar opgenomen.