Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persbericht Ministerraad
21 september 2001

NIEUWE DIRECTEUR-GENERAAL GOEDERENVERVOER BIJ HET MINISTERIE

VAN VERKEER EN WATERSTAAT

De ministerraad heeft besloten mevrouw Tammenoms Bakker voor te dragen als directeur-generaal Goederenvervoer bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met de minister van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat naar verwachting in op 1 november 2001. Het betreft een functie in het kader van de Algemene Bestuursdienst.

Mevrouw Tammenoms Bakker (1953) is sinds 1999 directeur van Gigaport, een initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen om in samenwerking met het bedrijfsleven een voorsprongpositie voor Nederland te realiseren op het gebied van de volgende generatie Internetnetwerken en -toepassingen. Daarvoor was zij werkzaam als vice-president Foods Europe bij Quest International, adviseur bij McKinsey&Company en in verschillende functies bij Shell in Nederland, Engeland en Turkije.

Mevrouw Tammenoms Bakker studeerde geschiedenis en Frans aan de universiteit van Oxford in Engeland en vervolgens Internationale Betrekkingen aan de John Hopkins School for Advanced International Studies in Washington D.C.

RVD, 21.09.2001