Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties

Persbericht Ministerraad
21 september 2001

BENOEMING STAATSRADEN

De ministerraad heeft er op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd mr. J.G.C. Wiebenga en prof. mr. Th.G. Drupsteen voor te dragen ter benoeming tot staatsraad.

De heer Wiebenga (54 jaar) is sinds 1994 lid van het Europees Parlement. In deze hoedanigheid is hij ondermeer ondervoorzitter van het Europees Parlement, delegatieleider van de VVD, bestuurslid van de fractie van Europese Liberale en Democraten (ELD), lid van de commissie justitie en binnenlandse zaken van het Europees Parlement en plaatsvervangend lid van de commissie Ontwikkelingssamenwerking. Daarvoor is de heer Wiebenga ondermeer lid geweest van de Eerste Kamer (1977 - 1982) en de Tweede Kamer (1982 - 1994). Het streven is erop gericht de benoeming tot staatsraad in te laten gaan met ingang van de dag van de beëdiging.

De heer Drupsteen is thans staatsraad in buitengewone dienst met een vaste deeltaak. Aan de Rijksuniversiteit Leiden was hij vanaf 1981 buitengewoon hoogleraar milieurecht. In 1986 werd hij benoemd tot gewoon hoogleraar staats- en bestuursrecht met inbegrip van milieurecht. Van 1991 - 1993 was hij decaan van de faculteit rechtgeleerdheid. Sinds zijn benoeming tot lid van de Raad van State in buitengewone dienst werkt hij in Leiden weer in deeltijd. Zijn leeropdracht omvat nu Bestuursrecht en Milieurecht. Het streven is erop gericht de benoeming per 1 december 2001 in te laten gaan

RVD, 21.09.2001