Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-09-2001 Pewrsberichten district Sittard 2e editie (HP17.00) Vrijdag 21 september 2001

Geleen, diefstal uit kerk:
Vrijdag 21 september 2001 heeft kort na de middag een diefstal uit een kerk plaatsgevonden aan de Bloemenmarkt te Geleen. De dief die met een heilig Hartbeeld de kerk van Onze Lieve-Vrouw van altijd durende bijstand verliet, werd door een wantrouwige passant aangehouden. De passant zag kort na twaalf uur een man met een beeld onder zijn jas het kerkgebouw aan de Bloemenmarkt te Geleen verlaten en vertrouwde dit niet. Hij sprak de man aan die hem vertelde dat de pastoor hem toestemming had gegeven om het beeld mee te nemen. De getuige, niet van gisteren, nam de man mee naar de pastoor die de toestemming ontkende. De gewaarschuwde politie heeft de man, een 27 jarige inwoner van Geleen, aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het beeld dat door de diefstal enigszins is beschadigd is inmiddels teruggegeven aan de pastoor. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, man ernstig gewond bij steekpartij:
Vrijdagmorgen 21 september 2001 heeft op de parkeerplaats aan de Tudderenderweg te Sittard een onenigheid plaatsgevonden tussen twee drugsverslaafden. Een 52 jarige inwoner van Sittard werd daarbij door zijn belager met een schroevendraaier in zijn hoofd gestoken. De identiteit van de verdachte is bekend maar hij is nog voortvluchtig. Getuigen waarschuwden vanmorgen omstreeks 10.35 uur de politie met de mededeling dat er een vechtpartij had plaatsgevonden op de betreffende parkeerplaats. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en trof daar een op de grond liggende man aan die een schroevendraaier in zijn hoofd had steken. De man, die buiten kennis was, werd met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis te Heerlen overgebracht waar hij geopereerd diende te worden.
De verdachte vluchtte meteen na het steken weg op een fiets en is nog voortvluchtig. De politie heeft inmiddels diverse getuigen gehoord waaruit de identiteit van de verdachte is gebleken. Hij wordt momenteel gezocht. De politie stelt een verder onderzoek in.