Politiebericht Eindhoven 21-09-2001
4e Persbericht 21 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw ontsnapt aan aanrander
Vrijdagmorgen rond 3.00 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd op de Voorterweg in Eindhoven een 22-jarige vrouw aan te randen. De vrouw was met haar fiets op weg naar huis. Op het moment dat ze een bestelbusje voorbij reed kwam van achter dat busje een man de weg opgelopen. Die man greep naar het slachtoffer. Zij zette het op een gillen en wist door snel weg te fietsen aan haar belager te ontkomen. De dader droeg alleen een wielershirt met reclame er op. De man was ongeveer 1.80 meter groot , had een fors postuur en blond krulhaar.

Budel: Gewapende overval
Vrijdagavond rond 19.50 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een videotheek aan de Willem de Zwijgerstraat in Budel. De man kwam de zaak binnen en driegde met een vuurwapen. Hij eiste geld. Nadat hij een nog onbekend bedrag had buit gemaakt vluchtte hij met zijn fiets. Onderweg botste hij echter tegen de auto van een vrouw. Hij verloor daarbij een deel van de buit. Toen de bestuurster uit haar auto stapte bedreigde hij haar met het vuurwapen. De man pakte zijn fiets en vluchtte richting Budel Schoot. De politie van Cranendonck vraagt eventuele getuigen zich bij haar te melden. tel. 0900 8844.

Veldhoven: Inbraak in woning
Vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.45 uur is ingebroken in een woning aan de Boekweitstraat in Veldhoven. De inbrekers probeerden eerst een deur en een raam open te breken en toen dat niet lukte werd een ruit ingeslagen. De inbrekers hebben een nog onbekend geldbedrag, sieraden en een lederen jas buit gemaakt.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Donderdagmiddag rond 15.00 uur een 60-jarige man uit Valkenswaard op de Markt het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Zijn portemonnee met ongeveer f. 75,- en enkele pasjes werd uit zijn jaszakken gestolen.

Waalre: Inbraak sportkantine
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in de voetbalkantine aan de Dreefstraat in Waalre. De dader vernielde een bovenlicht en klom daardoor naar binnen. Daar vond hij echter niets van zijn gading en is zonder buit vertrokken.

Luyksgestel : Man rijdt tegen woning
Vrijdagavond rond 20.20 uur is een 39-jarige man uit het Belgische Lommel met zijn auto tegen een woning aan de Hoge Rijt gereden. Niemand raakte gewond maar er ontstond flinke schade aan de woning. De bestuurder had gedronken en op het politiebureau heeft hij een blaastest ondergaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.