Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van donderdag op vrijdag 20-21-09
10:34 vrijdag 21 september 2001

Martin Panman
0592-383211

Aanrijding op fietspad

EMMEN. Op het fietspad van de Hondsrugweg gebeurde donderdagmiddag een aanrijding tussen een scooter en een fietser. Een 21 jarige bromfietsbestuurder uit Emmen kwam in een bocht in het fietspad de 82 jarige fietser eveneens afkomstig uit Emmen tegen. Beiden raakten elkaar en kwamen te vallen. De bejaarde Emmenaar werd met diverse kneuzingen en een gebroken pink in het ziekenhuis opgenomen.

Zonder helm en met drank op een te snelle plof

TYNAARLO. Vannacht zag een politiesurveillance op de Berkenlaan in Tynaarlo een brommer rijden met twee jongens er op, waarvan 1 geen helm droeg. Na een korte achtervolging, waarbij de bromscooter een snelheid van 70 km/u haalde, stopte de bestuurder. Toen bleek ook dat de 19 jarige bestuurder uit Glimmen gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een blaasproef. Daar blies hij 430 ugl. Voor helm kreeg zijn passagier een boete van 90 gulden. Voor het alcoholgebruik kreeg de bestuurder een boete van 160 gulden. Zijn bromscooter is inbeslaggenomen en zal op de rollertestbank getest worden hoeveel vermogen die heeft.

Nog snellere plof

NORG. Vannacht zag de politie in Norg een bromfiets rijden met een snelheid van ongeveer 80 km/u. De 16 jarige jongeman uit Norg krijgt een procesverbaal en zijn bromfiets is inbeslaggenomen. Deze zal op de rollertestbank getest worden.

Onderinvloed een auto besturen

EMMEN/MEPPEL. In Emmen controleerde de politie vannacht een 21 jarige bestuurder van een personenauto. Hij bleek alcohol gebruikt te hebben. De Nieuw Dordrecht afkomstige bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 320 ugl. Hij kreeg naast een rijverbod een boete van 410 gulden.
In Meppel controleerde de politie eveneens een automobilist. Ook deze bleek alcohol gebruikt te hebben. Hij werd aangehouden een op het politiebureau blies hij 570 ugl. Met een rijverbod en een boete kon hij zijn weg vervolgen. (Niet als bestuurder).

Krasse bejaarde

WILHELMINAOORD. Donderdagmiddag kreeg de politie de melding dat een inbreker was overlopen in een woning. Aan de Kolk in wilhelminaoord. Uit onderzoek bleek dat een 92 jarige dame tegen 12.30 uur ineens een vrouw in haar kamer aantrof. Deze vrouw zei dat ze de zuster was. Dit geloofde de 92 jarige niet en greep de vrouw bij haar jas. Deze wist zich echter los te rukken en vluchtte weg. Uit de woning wordt niets vermist. De vrouw was tussen de 30 en 40 jaar oud, was ongeveer 1.55 lang, had een tenger postuur en geblondeerd haar met een kort staartje in de nek.

Inbraak woning.

EMMEN. In een woning aan de Balingerbrink in Emmen is donderdagmiddag ingebroken. De voordeur werd opengebroken en de woning werd doorzocht. O.a. een videorecorder en een mobile telefoon werden gestolen. De 45 jarige bewoonster deed aangifte.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe