CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Sluiting Manuli in Roosendaal strategische truc

Strategische beslissing concerndirectie wordt aangevochten

CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten zijn geschokt door de voorgenomen sluiting van Manuli Auto Holland B.V. in Roosendaal, waardoor tenminste 130 werknemers hun baan verliezen. 'En omdat dit een louter strategische beslissing vanuit de concerndirectie in Milaan is, en geen sluiting vanwege economische tegenwind, zullen wij dit gaan aanvechten', stelt vakgroepbestuurder Albert van Damme van CNV Metaaltechniek.

Volgens Van Damme is het argument dat Manuli Rubber Industries in Milaan aandraagt niet steekhoudend. 'Ze spiegelen voor dat de sluiting onvermijdelijk is vanwege de enorme verliezen die worden geleden. Dat is toch wel krasse taal als je dit voorjaar nog een reorganisatievoorstel van ons ongelezen terzijde legt. Hier gaat het gewoon om ordinair verhuizen richting lage lonenlanden, in dit geval Polen.'
Volgens Van Damme zullen de bonden er alles aan doen om een acceptabele schadeloosstelling voor het personeel te regelen. 'Voordat de vestiging in Roosendaal op slot gaat zal er sprake zijn van een afbouwfase waarin lopende projecten worden afgerond. Wij willen zwart op wit krijgen wat voor tegemoetkoming de mensen krijgen die bereid zijn om nog in die afbouwfase te werken. Daarnaast willen we dat de directie de duur van het dienstverband in ogenschouw neemt als het gaat om ontslagvergoedingen en schadeloosstelling.' Bij Manuli Auto Holland worden auto-onderdelen ontworpen en geproduceerd, en dan vooral gericht op koelvloeistof-, brandstof- en olieslangen. De directie wil het bedrijf in het derde kwartaal van 2002 definitief sluiten om de productie over te hevelen naar Polen.

Meer inlichtingen:
Albert van Damme (vakgroepbestuurder): 076 - 572 46 70 / 06 - 51 60 19 83
Wouter de Jong (persvoorlichter): 030 - 6 348 243 / 06 - 53 19 22 66

Houten, september 2001

21 sep 01 13:53