Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 21 september 2001


* Na duizend waarschuwingen volgen nu de echte bekeuringen
Politie zet strikt toezicht voort op parkeergedrag centrum Zevenaar

De afgelopen vier weken heeft de politie alleen nog waarschuwingen uitgedeeld aan foutparkeerders in het centrum van Zevenaar. Duizend stuks werden onder de ruitenwissers gestopt. Vanaf maandag 1 oktober is het gedaan met de waarschuwingen, maar worden er heuse bekeuringen uitgedeeld.

In het begin van de `campagne' werden gemiddeld honderd waarschuwingen per dag uitgedeeld; binnen enkele dagen daalde dit aantal reeds naar tien. De laatste dagen werden er gemiddeld vijf waarschuwingen uitgedeeld. Het ziet er dus naar uit dat het parkeergedrag ten goede is veranderd.
Speciale aandacht in het voortgaande toezicht zijn de blauwe zones aan de Schievestraat, de Haspelstraat en de Schoolstraat. Verder is het hele centrum aangewezen als parkeerzone, zodat er alleen nog in de vakken met een `P' op het wegdek mag worden geparkeerd.

Inrijverboden
Tijdens het toezicht zal er ook nadrukkelijk aandacht zijn voor het handhaven van de diverse inrijverboden; ook op de eenrichtingswegen wordt toezicht gehouden. De enige groep weggebruikers die het centrum mogen inrijden zijn de fietsers (dus geen bromfietsers!). Aanwonenden, invaliden en bevoorradend verkeer dienen via de parkeerplaats aan de Schievestraat het centrum binnen te rijden en via de Dr. Honigstraat en het Masiusplein het gebied te verlaten. Het is niet toegestaan het centrum via het Masiusplein binnen te rijden.
De politie zal voor elke geconstateerde overtreding een bekeuring uitschrijven. In de regel kost het de overtreder negentig gulden; parkeren op een invalidenparkeerplaats kost 140 gulden.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl