Ingezonden persbericht

Persuitnodiging
20 september 2001

Wereld Natuur Fonds biedt minister Netelenbos visie op Tweede Maasvlakte aan

Donderdag 27 september 2001 om 16.45 uur neemt mevrouw T. Netelenbos, minister van Verkeer en Waterstaat, in Den Haag het rapport Met Rotterdam in zee, de Tweede Maasvlakte als hefboom voor duurzaam kustbeheer en natuurontwikkeling in ontvangst. Met Rotterdam in zee is de visie van het Wereld Natuur Fonds op de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte en levert concrete voorbeelden aan voor de uitwerking ervan. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het Wereld Natuur Fonds zal de visie Met Rotterdam in Zee kort presenteren. Hans Voortman, directeur van het Wereld Natuur Fonds, biedt mevrouw Netelenbos het rapport aan en zij zal een reactie geven op deze visie. Ook andere direct betrokken partijen zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst en zullen gevraagd worden om een reactie.

In Met Rotterdam in zee laat het Wereld Natuur Fonds zien hoe de monding van Rijn en Maas kan uitgroeien tot een natuurgebied van wereldklasse en hoe zo'n natuurgebied past in de totale ontwikkeling van de regio Rotterdam. Als wereldhaven en als gebied waar mensen graag willen wonen en recreëren. In de visie van het Wereld Natuur Fonds wordt de Tweede Maasvlakte niet gezien als bedreiging, maar meer als een hefboom om de samenhang tussen stad, haven en natuur op een hoger niveau te tillen. Wat het Wereld Natuur Fonds betreft biedt de investering in de Tweede Maasvlakte een eenmalige kans om tot een gebiedsontwikkeling te komen die winst oplevert voor de natuur èn voor de recreatie, de haven, de (sport)visserij en de mensen die wonen en werken in de regio.

De bijeenkomst vindt donderdag 27 september 2001 plaats van 16.45 tot 17.45 uur. Locatie: informatiecentrum van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, hoofdingang Plesmanweg 1-6 in Den Haag.

Graag horen wij van u of wij kunnen rekenen op uw komst, danwel of u prijs stelt op het ontvangen van de persinformatie en het rapport Met Rotterdam in zee. Dat kan via bijgaand antwoordformulier, maar uiteraard ook via de telefoon of mail.


---
Meer informatie:
Esther Naber, persvoorlichter
Telefoon: 030-6937832, mobiel: 06-29535947
Email: enaber@wwfnet.org