Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelse Vrijwilligersvacaturebank brengt vraag en aanbod bijeen

Donderdag 27 september om 16.00 uur opent de heer G.J.M. van den Akker, wethouder Welzijn & Educatie, de Vrijwilligersvacaturebank (VVB) op de begane grond van het gemeentehuis. De vacaturebank brengt instellingen en Capellenaren die vrijwilligerswerk willen doen met elkaar in contact. De VVB is gevestigd in de hal van Burgerzaken, in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

Tijdens de opening zullen vertegenwoordigers van Radio Capelle de eerste vacature plaatsen. De VVB ondersteunt het sociale, sportieve en culturele leven in Capelle aan den IJssel door de vrijwilligersvacatures aan te bieden van alle Capelse instellingen die werken met vrijwilligers. Zo brengt de vacaturebank vraag en aanbod bijeen.

Veel sportverenigingen, buurt- en clubhuizen, peuterspeelzalen, verpleeginrichtingen, bibliotheken, toneel- en muziekverenigingen en andere sociaal-culturele instellingen in Capelle zijn geheel of gedeeltelijk afhankelijk van vrijwilligers. De Vrijwilligersvacaturebank is geopend op dinsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 17 oktober is de VVB ook s woensdags geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Momenteel wordt onderzocht of in de toekomst belangstellenden zich ook via een link op de gemeentelijke website kunnen aanmelden.