Ingezonden persbericht

Energis mikt op sterke groei met versterking managementteam

AMSTERDAM, 27-09-2001 - -

Senior Vice President Sales en Director of Finance versterken telecom- en internetdienstverlener

Rotterdam, 27 september 2001 - Telecom- en internetdienstverlener Energis heeft Cees Meeuwis benoemd tot Senior Vice President Sales en Rob du Chatenier tot Director of Finance. Met het versterkte managementteam wil Energis een agressieve groeistrategie uitvoeren met als doel het bereiken van de tweede positie op de Nederlandse telecommarkt.

Cees Meeuwis (1964) stuurt in zijn nieuwe functie bij Energis de Sales Directors Corporate, Internet & Media, Carrier en Partner Channel aan. Hij was voorheen Senior Vice President & Chief Commercial Officer bij British Telecom Ignite, waar hij in december 1999 begon als Vice President Corporate & Carrier Markets bij dochterbedrijf Telfort. Meeuwis heeft ruim tien jaar ervaring in de telecommunicatiesector. Hij startte zijn carrière in deze sector in 1988 bij (toen nog) PTT Telecom.

Meeuwis werkt aan een aanvalsplan waarmee Energis een toppositie op de Nederlandse telecommarkt in de zakelijke markt wil veroveren. "Veel van onze concurrenten zitten momenteel in een moeilijke periode. Ze hebben problemen met het saneren van hun schuldenlasten waardoor ze vooral intern gericht zijn. Ik zie daarom uitstekende kansen liggen voor Energis om de 'leading provider' van telecom- en internetdiensten aan de zakelijke markt in Nederland te worden." "Energis is een financieel sterk bedrijf, dat slagvaardiger en flexibeler kan reageren op marktontwikkelingen dan concurrenten met een grotere omvang en een onduidelijke strategie. Energis beschikt over een sterk managementteam en een duidelijke strategie. Daarmee kunnen we onze groeiplannen uitvoeren."

Rob du Chatenier
Rob du Chatenier (1958) werkte voorheen als Chief Financial Officer (ad interim) bij VAI in Veenendaal en heeft van 1999 tot 2001 de Nederlandse vestiging van de Britse provider Easynet in Nederland opgebouwd. Hij begon zijn carrière in 1981 en heeft diverse financiële functies vervuld bij grote, internationale ondernemingen, onder meer bij Cap Gemini en Data Sciences (nu IBM).

Du Chatenier zal als Director of Finance nauw samenwerken met Cees Meeuwis bij het uitvoeren van het aanvalsplan. "We willen zo snel mogelijk de 'leading provider' van telecom- en internetdiensten aan de zakelijke markt in Nederland worden. De kwaliteit en de breedte van ons portfolio is in ieder geval al ruim voldoende om die positie in te nemen. Onze omzet en winst moeten nog verder groeien en uiteraard gaan we daarbij uit van realistische scenario's. Energis is een marktpartij waar je u tegen zegt en we beschikken, in tegenstelling tot de concurrentie, over een uitstekende vermogens- en cashpositie. Een uitstekende uitgangspositie om marktaandeel uit te breiden dus."



Ingezonden persbericht