RABOBANK NEDERLAND

Markt beroepsgoederenvervoer vraagt om mulimodale vervoersplossingen

Vandaag heeft de Rabobank voor de vijfentwintigste keer de studie Cijfers & Trends gepubliceerd. Naast een terugblik over de afgelopen periode wordt tevens vooruitgekeken naar de toekomst op korte en middellange termijn. In het beroepsgoederenvervoer verwacht de Rabobank de volgende ontwikkelingen.

Verwacht wordt dat het goederenvervoer over de weg de komende tien jaren verder zal groeien. Voor de Nederlandse en de Europese markt wordt in de periode 1998 tot 2010 een groei van het ladingaanbod met circa 40% begroot. Het merendeel van deze toename zal door de wegvervoerder verzorgd worden.

Er blijven dus zeker kansen voor het beroepsgoederenvervoer over de weg aanwezig. Creativiteit op het vlak van multimodale vervoersoplossingen blijft geboden; de markt vraagt erom. De nu al sterke betrokkenheid van de wegvervoerders bij de zogenaamde inlandterminals biedt hiervoor een goede uitgangspositie.

De trend tot het afstoten van taken rond de goederenstromen door producenten en handelaren zet onverminderd voort. Ook hier liggen kansen voor de wegvervoerder om door middel van maatwerkoplossingen de klantenbinding te verstevigen. Hierbij zal uiteraard handhaving van de kwaliteit van de dienstverlening prioriteit dienen te krijgen. Het draait immers om het leveren van toegevoegde waarde aan de opdrachtgevers.

Over Rabobank Cijfers en Trends
De oplage van de 25e editie van Rabobank Cijfers en Trends is 138.600 (hoofdbrochure, CD-rom en deelbrochures). De branche adviseurs van Rabobank Nederland maken -veelal in overleg met de brancheorganisaties- de teksten en beoordelen de cijfers, welke worden betrokken van het CBS.
Het thema dit jaar is pensioen voor de ondernemer. Per sector en branche worden in het boekwerk de resultaten van een zeer uitgebreid NIPO-onderzoek over pensioenen gepresenteerd. Een exemplaar van Cijfers en Trends is te bestellen bij Maaike Dijkhuizen, m.w.dijkhuizen@rn.rabobank.nl.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant.
Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 400 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk zo'n 700.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.
De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen zakelijke en particuliere klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

27 sep 01 17:54