STICHTING KORRELATIE

Bellen met Korrelatie voor onderzoek Chronisch Zieken

Het telefoonnummer van Korrelatie staat in de maand oktober tot en met de Week van de Chronisch Zieken (eerste week november) specifiek open voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Deze mensen kunnen meedoen aan een onderzoek dat zich richt op het in kaart brengen van knelpunten en problemen in het dagelijks leven van gehandicapten en chronisch zieken. Zij kunnen hieraan deelnemen door te bellen met Korrelatie 0900 1450. De resultaten worden gepresenteerd op vrijdag 9 november, aan het eind van de Week van de Chronisch Zieken.

Voorbeelden van chronische ziekten zijn: astma, diabetes, epilepsie, MS, reuma, hart- en vaatziekten, kanker en rugklachten. Mensen kunnen met zeer uiteenlopende knelpunten met betrekking tot hun ziekte bellen met Korrelatie. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg, huisvesting, werk en scholing, financiën, vervoer etc.. De medewerkers van Korrelatie registreren met welke ziekte of handicap mensen bellen en wat de aard van het probleem is. Daarmee wordt bedoeld of het een financieel, organisatorisch, materieel of relationeel probleem is. Dit onderzoek wordt gebruikt om de positie van chronisch zieken en gehandicapten te verbeteren.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is verantwoordelijk voor het onderzoek en doet dit in opdracht van de Stichting Week van de Chronisch Zieken. De onderzoeksgegevens gaan (geanonimiseerd) naar het Centrum voor ZorgOnderzoek (CZO) van het RIVM die de gegevens zal analyseren.


---
Noot voor de redactie,