Microsoft's muisfamilie uitgebreid met draadloze IntelliMouse Explorer

Draadloze optische muis loopt voorop in prestaties, comfort en stijl

Schiphol-Rijk, 27 september 2001 - Microsoft introduceert haar eerste draadloze optische muis: de Wireless IntelliMouse Explorer. De Wireless IntelliMouse Explorer is gebaseerd op Microsoft's nieuwe IntelliEye optische platform en biedt een ergonomisch comfort. Verder is hij voorzien van baanbrekende stroombesparende technologieën. Hierdoor worden ongeëvenaarde prestaties voor een draadloos optisch ontwerp bereikt.

Daarnaast lanceert Microsoft nieuwe versies van de zeer populaire bekabelde muizen, de IntelliMouse Explorer en de IntelliMouse Optical. Deze muizen verbeteren de prestaties en het comfort van de muisfamilie van Microsoft. Alle drie muizen zijn voorzien van Microsoft's nieuwe IntelliEye optische technologie, die 6000 afbeeldingen per seconde kan waarnemen - vier keer zoveel als het geval is bij andere optische muizen. Dit resulteert in een probleemloze controle van de cursor op vrijwel elk oppervlak.

"Consumenten vragen om betere prestaties van optische muizen", stelt Melinda Graetz, productmanager muizen van Microsoft Corp. "Hun feedback heeft geleid tot de ontwikkeling van onze nieuwe optische chip, die wij volledig van de grond af aan hebben ontworpen. De meeste optische muizen raken, wanneer ze snel verplaatst worden, hun spoor vrij snel bijster. Microsoft's nieuwe IntelliEye optische technologie biedt hier een oplossing voor, waardoor de muis altijd nauwkeurig verplaatst kan worden, onafhankelijk van hoe snel de gebruiker zijn hand beweegt."

De nieuwe muizen hebben ook een superieur ontwerp en een comfortabele handligging. Voorbeelden hiervan zijn:


* De Wireless IntelliMouse Explorer biedt rustpunten voor duim en vingers waardoor de gebruiker een betere grip krijgt, terwijl de drukknoppen aan de zijkant zijn voorzien van zacht en daardoor comfortabel materiaal.
* Het nieuwe ontwerp van de IntelliMouse Explorer biedt naast een betere grip over uitsparingen voor de vingers, terwijl de zilverkleurige bovenzijde en de rode onderzijde van een nieuwe gebogen vorm zijn voorzien.
* De IntelliMouse Optical behoudt haar bekroonde tweehandige ontwerp.
Deze aspecten zijn allemaal het resultaat van een groeiende vraag van klanten naar meer comfort bij het gebruiken van een computermuis.

"Elke muis zou zo moeten worden ontworpen en gebruikt, dat de pols altijd op een natuurlijke manier recht blijft", zegt Martin Reynolds van Gartner Dataquest. "Het uitkiezen van een muis die comfortabel in gebruik is, is eigenlijk de belangrijkste beslissing die een koper moet maken." Zoals met alle muizen en toetsenborden van Microsoft het geval is, hebben Microsoft's bekroonde interne ontwerpers en ergonomen de nieuwe muislijn ook nu weer ontworpen om een betere 'uitlijning' tussen de hand en de onderarm te bewerkstelligen.

Wireless IntelliMouse Explorer
De Wireless IntelliMouse Explorer is voorzien van twee AA-batterijen en werkt op standaard radiofrequenties. De muis kan daardoor met elke ontvanger communiceren over een afstand van maximaal twee meter - zelfs wanneer die zich niet in het 'gezichtsveld' van de muis bevindt. Daarnaast voorkomen het unieke tweekanaalsontwerp en de baanbrekende stroombesparende technologieën onnodig energieverbruik, waardoor gebruikers maandenlang van de muis gebruik kunnen maken zonder de batterijen te hoeven vervangen (feitelijke levensduur van de batterijen is afhankelijk van de wijze waarop de muis gebruikt wordt).

"Het grootste probleem van een draadloos optisch ontwerp is de stroomconsumptie zo klein mogelijk te houden, teneinde de levensduur van de batterijen te verlengen", zegt Graetz. "Onze ingenieurs hebben intelligente technologieën ontwikkeld, die de batterijen sparen zonder de prestaties nadelig te beïnvloeden." Deze technologieën zijn:
* Intelligente aanraking. Unieke sensoren herkennen de aanwezigheid van een hand, waarna de optische technologie onmiddellijk wordt geactiveerd. Als de gebruiker zijn hand wegneemt, raakt de muis automatisch in de slaapstand om zo de batterijen te sparen.
* Intelligente verlichting. De Wireless IntelliMouse Explorer spaart de batterijen door meer licht uit te zenden op een donker oppervlak en minder op een licht oppervlak.
* Intelligente oppervlaktedetectie. De muis heeft in de gaten wanneer hij van een ondergrond wordt opgetild. In dit geval wordt overgeschakeld naar de slaapstand, ook weer om onnodig stroomverbruik te voorkomen.
Naast het vernieuwde ontwerp en de nieuw ontwikkelde technologie, zullen gebruikers ook verbeteringen ontdekken in Microsoft's bekroonde IntelliPoint software. De mogelijkheden van de nieuwe muisproductlijn op het gebied van productiviteit en efficiency zijn (voor zowel PC's als Macintosh-computers):


* Sneller scrollen met het wiel. Hoe sneller de gebruiker het wiel beweegt, des te sneller kan hij door webpagina's en computertoepassingen scrollen. Dit zorgt ervoor dat een groter gebied in minder tijd kan worden doorgebladerd. De bladersnelheid neemt hierbij toe met gemiddeld 28 procent (bij drie of meer pagina's).
* Programmaspecifieke toekenningen aan knoppen. Herprogrammeer alle vijf drukknoppen, inclusief de wielknop, zodat veel voorkomende opdrachten in vaak gebruikte programma's met een enkele druk op de knop uitgevoerd kunnen worden. Zo kan dezelfde knop in Word de opdracht 'knip' tot gevolg hebben, maar 'Voeg commentaar in' in Excel. De drukknoppen aan de zijkant hebben een vaste functie, namelijk 'vooruit' en 'terug', voor een eenvoudiger navigatie op het Internet.
* Neem veelvoorkomende toetsaanslagen op. Ken gebruikelijke toetsaanslagen toe aan de verschillende muisknoppen. Zo kan een knop worden geprogrammeerd om een geselecteerde tekst 'vet' te maken. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit.
Met de combinatie van de baanbrekende optische prestaties, het ergonomische comfort en de opmerkelijke styling, bereikt Microsoft's Wireless IntelliMouse Explorer een nieuwe mijlpaal.

Systeemeisen
Om met de Wireless IntelliMouse Explorer optimaal te kunnen profiteren van het draaiwiel en Microsoft's IntelliEye optische technologie, hebben gebruikers het volgende nodig:

Voor een Windows PC:

* IntelliPoint software (meegeleverd);

* Een van de volgende besturingssystemen: Microsoft Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows 2000 of Windows XP besturingssystemen;
* 25 MB beschikbare ruimte op de harde schijf;
* Microsoft Internet Explorer 4.01 met Service Pack 2 (Internet Explorer 5.5 browser-software meegeleverd; 45 MB additionele ruimte op de harde schijf vereist), 486DX 66MHz of hoger met 16 MB RAM of meer;
* USB-poort;

* Cd-romspeler.

Voor de Macintosh:

* IntelliPoint software voor de Macintosh (meegeleverd);
* Mac OS 8.6 of later (exclusief OS X of later);
* 15 MB ruimte op de harde schijf;

* USB-poort;

* Cd-romspeler.

Om met IntelliMouse Explorer of IntelliMouse Optical optimaal te profiteren van het draaiwiel en Microsoft's IntelliEye optische technologie, hebben gebruikers het volgende nodig:
Voor een Windows-PC:

* IntelliPoint software (meegeleverd);

* Een van de volgende besturingssystemen: Microsoft Windows 95, Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows NT 4.0 met Service Pack 5 of hoger, Windows 2000 of Windows XP;
* 25 MB ruimte op de harde schijf;

* Ronde muispoort (PS/2 compatibel) of USB-poort (USB vereist Windows 98, Windows ME, Windows 2000 of Windows XP);
* Microsoft Internet Explorer 4.01 met Service Pack 2 (Internet Explorer 5.5 browser-software meegeleverd; vereist een extra 45 MB ruimte op de harde schijf), 486DX 66MHz of hoger met 16 MB RAM of meer;
* Cd-romspeler.

Voor de Macintosh:

* IntelliPoint software voor de Macintosh (meegeleverd);
* Mac OS 8.6 of later (exclusief OS X of later);
* 15 MB ruimte op de harde schijf;

* USB-poort;

* Cd-romspeler.

De Wireless IntelliMouse Explorer en de IntelliMouse Explorer zullen vanaf 12 oktober 2001 beschikbaar zijn. De IntelliMouse Optical is vanaf 16 november 2001 verkrijgbaar. De verwachte winkelprijs van deze muizen is respectievelijk EUR 79.-, EUR 69,- en EUR 59,-.

De Microsoft Hardware Group maakt gebruik van innovatieve technologieën, de allermodernste industriële ontwerpen en uitgebreide bruikbaarheidstesten, om producten te creëren van een exceptionele kwaliteit en duurzaamheid, die de gebruikservaring vergroten en de band tussen gebruikers en hun PC versterken.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.