Gemeente Wageningen

rondje Start verkoop (duurdere) woningen Deelplan 8b Noordwest

Het bouwrijp maken van deelplan 8b in Noordwest is na de zomervakantie begonnen. In dit deelplan 8b worden in totaal 68 woningen gebouwd.

De onderverdeling naar prijsklasse en soort is als volgt: 22 'goedkope' vrije sector woningen (over de exacte prijs wordt nog onderhandeld)
30 middeldure vrije sector woningen ( 455.000,-- tot 560.000,--) 8 twee onder een kap woningen ( 795.000,-- tot 810.000,--) 8 appartementen ( 380.000,-- tot 645.000,--)

TOEWIJZING

Goedkope vrije sectorwoningen
Omdat de prijzen van de 'goedkope' vrije sector woningen nog niet bekend zijn, kunnen deze woningen nog niet toegewezen worden. Zodra de gemeente en de projectontwikkelaar overeenstemming hebben over de prijs, wordt beslist wat de volgorde van toewijzing zal zijn. In ieder geval wordt rekening gehouden met het inkomen van de belangstellenden, de woning die men achterlaat en de inschrijftijd. Op het moment dat er overeenstemming over de prijs is, zal er ook een enquête uitgezet worden onder de bij de gemeente ingeschreven belangstellenden. Daarna gaat er een lijst naar de makelaar, die deze categorie woningen in de door de gemeente aangegeven volgorde zal toewijzen.

De overige categorieën woningen zijn in principe vrij te verkopen door de makelaar. De gemeente heeft hierover echter wel beperkte afspraken gemaakt met de projectontwikkelaar en de makelaar.

Duurdere woningen


* Middeldure vrije sectorwoningen

* Twee onder een kap woningen

* Appartementen

Bovengenoemde woningen worden door de makelaar verkocht. De verkoop start op dinsdag 23 oktober 2001. De makelaar krijgt de lijst met de bij de gemeente ingeschreven belangstellenden. Deze lijst en de lijst van mensen die bij de makelaar ingeschreven staan worden gemixt. Daarna wordt op volgorde van inschrijving toegewezen. Voorwaarde is wel dat men maatschappelijk of economisch gebonden moet zijn aan Wageningen.