Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 25 september 2001 Persbericht 63/2001

Boegbeelden 2015: Wat zeggen deskundigen over de toekomst van Hoogezand-Sappemeer?

Mondialisering, individualisering, vergrijzing, informatisering... spraakmakende trends van deze tijd. Wat betekenen ze voor Hoogezand-Sappemeer? Hoe kan of hoe moet een middelgrote provincieplaats rekening houden met wat er verandert in de wereld, in Nederland, in Groningen. Op donderdag 27 september tussen 12.30 en 17.00 uur laten landelijke en regionale experts daarover hun licht schijnen tijdens een openbare expertmeeting in t Kielzog, Centrum voor Kunst en Cultuur. Toehoorders zijn van harte welkom.

Naast vier landelijke experts, zijn voor de expertmeeting ook enkele tientallen regionale experts uitgenodigd: deskundigen uit het openbaar bestuur, wetenschap, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Na de opening van de meeting om 12.30 uur door burgemeester Mirjam Salet en dagvoorzitter Dick Vrieling zullen de experts vanaf 12.45 uur met elkaar in discussie gaan. Ook publiek is van harte welkom. Aan het eind van elke discussieronde is er de mogelijkheid om mee te discussiëren. Om 16.15 uur wordt de expertmeeting afgesloten met een gezamenlijk debat.

Niet alleen deskundigen

Op donderdag 4 oktober aanstaande staan de ideëen van de inwoners van Hoogezand-Sappemeer centraal. Tussen 18.30 en 22.15 uur worden in het Dr. Aletta Jacobscollege discussiebijeenkomsten georganiseerd. Door middel van de bon uit de speciale Boegbeeldenkrant (verspreid met de HS-Krant van woensdag 19 september) kunnen inwoners zich opgeven. Tijdens het persgesprek van volgende week vertellen we u er meer over.