Akzo Nobel

Akzo Nobel opent nieuwe locatie voor Coatings in China

Arnhem, 27 september 2001 - Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings, heeft vandaag een nieuwe locatie geopend in Suzhou bij Shanghai (China). Op het terrein komen drie van Akzo Nobels kernactiviteiten: autoreparatielakken, poedercoatings en transportcoatings. Hierdoor wordt een betere toegang verkregen tot de zich snel uitbreidende Chinese markt.

"Akzo Nobel is al sinds de jaren tachtig actief in China, maar de activiteiten in het begin van de jaren negentig kwamen werkelijk van de grond toen de Raad van Bestuur het verzoek richtte aan de business units om zich meer te concentreren op Azië, met name China. Verder werd Akzo Nobel China opgezet als landenorganisatie ter ondersteuning van de business units bij hun lokale activiteiten en de uitbreiding daarvan," zei Van der Meer tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de opening. "In de laatste vijf jaar is onze omzet in dit land verviervoudigd tot EUR 300 mln, zowel door autonome groei als door acquisities. Akzo Nobel heeft nu 1.500 medewerkers in China."

Op het moment heeft Akzo Nobel 15 vestigingen in China, inclusief 10 productie-bedrijven, voor haar drie groepen Pharma, Coatings en Chemicals. Een van deze vestigingen is een 50-50 joint venture. In de overige ondernemingen heeft Akzo Nobel een meerderheidsaandeel of volledige zeggenschap. De locatie Suzhou, die vandaag werd geopend, en het Wood Coatings-bedrijf in Dongguan City, dat binnenkort wordt geopend, zijn volledig eigendom van Akzo Nobel. De fabriek voor monochloorazijnzuur die nu in Taixing wordt gebouwd is ook volledig in handen van Akzo Nobel.

Van der Meer: "Door deze investeringen wordt onze positie in China versterkt en kunnen we snel en flexibel inhaken op de wensen uit de markt. Deze bedrijven dienen ook als springplank voor verdere expansie in de regio. Een van onze strategische doelstellingen is ons marktaandeel in de sterk groeiende Aziatische economieën te vergroten, waarbij wij ons vooral richten op China."


- - -