Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-42

01-42 25-09-2001

PB 01/42 25 september 2001

Topondernemers `geven les' aan studentondernemers UT

Jan Timmer, Henny van der Most en Roel Pieper. Dat zijn de gasten voor de eerste ondernemersavond van dit jaar op de campus van de Universiteit Twente. De drie top-ondernemers zullen hun ervaringen op donderdag 27 september delen met student-ondernemers van de UT. Tijdens deze avond zal, onder voorzitterschap van Marijke van Hees, het thema `Onderwijs en Ondernemerschap' centraal staan. Ook vindt de kick-off plaats voor de ondernemingsplannenwedstrijd New Venture en wordt door Frans van Vught, Rector Magnificus van de Universiteit Twente, het startsein gegeven voor de oprichting van de netwerkorganisatie PriUSE.

De ondernemersavond is een initiatief van studenten van USE (University Student Enterprises), een UT-organisatie die studentondernemers met faciliteiten, kennis en informatie ondersteunt. Drie topondernemers zullen hun visie geven op onderwijs en ondernemerschap: Jan Timmer (ex-Philips, voorzitter milleniumplatform), Henny van der Most (Kernwasserwunderland, Preston Palace) en Roel Pieper (UT, Venture Capitalist).

Met deze ondernemersavond zullen studentondernemers geschiedenis schrijven in de historie van dé ondernemende Universiteit Twente die dit jaar haar achtste lustrum viert. Meer informatie over de ondernemingsavond is te vinden op www.ondernemersavond.nl. Aanvang van het programma is om 18.30 in het Collegezalen Complex van de UT. De avond is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden, ondernemende studenten, afgestudeerden en het regionale bedrijfsleven.