Transport en Logistiek Nederland

Zoetermeer, 27 september 2001

Deelmarkt Tank- en Silovervoer daadkrachtiger als vereniging De deelmarkt Tank- en Silovervoer van Transport en Logistiek Nederland heeft sinds woensdag 19 september een verenigingsstructuur. De nieuwe naam luidt: Vereniging Deelmarkt Tank- Silovervoer (DTSV). De tank- en silovervoerders hebben hiertoe besloten om hun belangen beter te kunnen behartigen en slagvaardiger als gesprekspartner op te treden richting overheid en marktpartijen. De oprichtingsvergadering vond plaats in Mercure Hotel Postiljon in Bunnik. De DTSV blijft overigens deelmarkt van Transport en Logistiek Nederland.

Tank- en silovervoer omvat het vervoer van natte bulkgoederen en droge bulkgoederen. Natte bulkgoederen zijn vloeibare levensmiddelen, chemicaliën, brandstoffen en gassen. Droge bulkgoederen zijn niet-vloeibare levensmiddelen, chemicaliën, mengvoerders, kunstmest en minerale producten.

De Vereniging Deelmarkt Tank- Silovervoer zal als zelfstandige vereniging actief gaan optreden in de lobby richting belanghebbende partijen en overheden, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast vaardigt de DTSV professionele vertegenwoordigers af naar organen als de Commissie Transport Gevaarlijke Goederen, VNCI en ATCN.

Ook is het inventariseren van nut en de noodzaak van de vele kwaliteitsnormen een van de belangrijke activiteiten. Deze kwaliteitsnormen, zoals onder meer ISO 9000, ISO 14000, SQAS, GMP en HACCP, worden in veel gevallen dwingend door grote opdrachtgevers voorgeschreven. Hierdoor bestaat er weinig draagvlak om deze branchevreemde kwaliteitseisen te onderhouden. Bovendien brengt de administratieve last vaak problemen met zich mee. Voorts wil de vereniging een bijdrage leveren aan goede opleidingen voor medewerkers in deze sector, de samenwerking tussen vervoerders stimuleren en marktonderzoek doen.

In het bestuur zitten vijf transportondernemers, allen werkzaam in het tank- en silovervoer: de heer T. Boerman van Boerman Transport B.V, de heer L.H. de Rijke van De Rijke Transport en Warehousing, de heer D.J. van Schaick van ITC Holland Transport B.V., de heer H. Schenk van Schenk Papendrecht B.V. en de heer P.H.P. Sierat van Verachtert groep. Secretaris van de nieuwe vereniging is mr. P.H.J. Jonkers.