Gemeente Blaricum


- Samenwerking binnensportaccomodaties BEL beëindigd
Samenwerking binnensportaccomodaties BEL beëindigd Van: Gemeenten Blaricum Eemnes Laren

Datum: 26 september 2001

Onderwerp: Stopzetting samenwerkingsproject Binnensportaccommodaties

Sinds 1997 is door de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren de mogelijkheid onderzocht om gezamenlijk de exploitatie en het beheer van de gemeentelijke binnensportaccommodaties uit te voeren. Het gaat om de accommodaties De Grenspaal in Blaricum, zwembad De Biezem in Laren en Sport- en ontmoetingscentrum De Hilt in Eemnes.

De samenwerking zou moeten leiden tot de oprichting van een stichting BEL-sport, waaraan vervolgens de exploitatie en het beheer in volle omvang zou worden overgedragen. Ook het personeel, werkzaam in de accommodaties, zou in dienst treden van deze stichting. Het voornemen bestond om ook de thans in aanbouw zijnde nieuwe sporthal in Laren, alsmede de ter vervanging van de huidige sporthal de Grenspaal nieuw te bouwen sportzaal in Blaricum onder te brengen bij de stichting. De voorgenomen overdracht was voorzien per 1 januari 2002.

Op 25 september heeft het college van burgemeester en wethouders van Blaricum zich tot zijn spijt genoodzaakt gezien om de deelname aan de totstandkoming van de stichting BEL-Sport niet verder voort te zetten. De redenen daarvoor zijn van financiële aard; de opzet pakt aanzienlijk duurder uit dan oorspronkelijk geraamd en is daardoor voor Blaricum niet haalbaar.

De colleges van Eemnes en Laren hebben met teleurstelling van dat besluit kennis genomen. Het project samenwerking BEL-binnensportaccommodaties is hiermee thans beëindigd.

Vandaag zijn allen die betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van het project hierover geïnformeerd. Alle eerder aangekondigde stappen die zouden moeten leiden tot afronding van het project door middel van overdracht van exploitatie en beheer van de sportaccommodaties aan de op te richten stichting, komen daarmee te vervallen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de betreffende wethouders / portefeuillehouders van de BEL-gemeenten:

Blaricum: mevrouw drs. W.H.C. Ton, 035-5399500
Eemnes: mevrouw drs. A.A.E.M. Grothauzen-Robeers, 035-5390611 Laren:mevrouw M.S.M. Klingenberg-Klinkhamer, 035-5399696

Of tot de projectleider, de heer W. Kleine Deters, 035-5390611