D.A.S. NED. RECHTSBIJSTAND

OHRA gaat samenwerkingsverband aan met DAS Rechtsbijstand

OHRA gaat samenwerkingsverband aan met DAS Rechtsbijstand

Amsterdam/Arnhem, 27 september 2001

Per 1 januari 2002 neemt DAS de uitvoering van de rechtsbijstand over van OHRA.

Strategisch besluit: overdracht rechtsbijstand naar DAS Delta Lloyd Nuts Ohra, medeaandeelhouder van DAS, bundelt haar activiteiten op het gebied van rechtsbijstandverzekeringen en brengt deze voortaan in het geheel onder bij DAS. Al geruime tijd voert DAS de rechtsbijstand uit voor Delta Lloyd. Eind 1999 fuseerde Delta Lloyd met verzekeraar Nuts Ohra. Met de fusie werden synergetische effecten beoogd: in dit kader is het een logische stap om nu ook de rechtsbijstandportefeuille, uitsluitend particuliere verzekeringen, van OHRA aan DAS over te dragen. Alle divisies van Delta Lloyd werken nu op het gebied van rechtsbijstand samen met één en dezelfde partner.

Decentrale uitvoering van rechtsbijstand: naast Amsterdam ook Arnhem en Den Bosch
DAS kiest voor gedécentraliseerde huisvesting van haar rechtshulpverlening. Deze keuze is al in een eerder stadium gemaakt met het oog op de groeistrategie, de klantgerichte dienstverlening en de arbeidsmarkt. Begin dit jaar is besloten om een kantoor in Den Bosch te openen. Het plan bestond eveneens om op termijn een vestiging in het Oosten van het land te starten. Door de overkomst van OHRA wordt dit laatste nu in versneld tempo uitgevoerd: de juridische dienstverlening gaat nu ook in Arnhem plaatsvinden. Naar verwachting zullen zowel het kantoor in Arnhem als in Den Bosch op1 januari 2002 operationeel zijn.

De Stichting Juridische Bijstand OHRA, die tot nu toe de rechtsbijstand verleende, wordt als gevolg van de samenwerking opgeheven. De ruim dertig medewerkers van deze stichting krijgen een functie binnen de DAS-organisatie aangeboden. Deze juristen, verhaalsdeskundigen en administratieve krachten worden elders in Arnhem gehuisvest.


-einde bericht-
---
.....
Noot aan de redactie: een digitale foto van de ondertekening van de overeenkomst tussen de beide bestuursvoorzitters: mr Rob Hillebrand (OHRA) en mr Eric Pouw (DAS) is beschikbaar (tel: 020- 651 932 of per e-mail: a.hedeman@das.nl).

Voor achtergrondinformatie:
OHRA
de heer mr R.S.F. van Zutphen/Hoofd Interne & Externe Communicatie tel. 026 - 4 007 303 / e-mail: r.vanzutphen@ohra.nl DAS Rechtsbijstand
mevrouw drs A.P.S. Hedeman Joosten/Public Relations Manager tel. 020 - 6 517 932 / e-mail: a.hedeman@das.nl

27 sep 01 09:55