Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 27 september 2001

---


* Dagoverzicht

Politie waarschuwt voor meteropnemer
DUIVEN - De politie Rivierenland waarschuwt het publiek voor een man die zich uitgeeft voor meteropnemer om vervolgens door een list er vandoor te gaan met een portemonnee. Op 26 september werd bij twee dames aan de Plantaan en de Van Goyenstraat in Duiven (tussen 12.20 uur en 13.00 uur) aangebeld. De man gaf zich uit voor meteropnemer en vroeg hen boven een waterkraan open te draaien. Aan dit verzoek werd voldaan, waardoor de man gelegenheid zag en nam om een portemonnee weg te nemen. Het gaat om een man van 1,80 meter met een normaal postuur en zwart kort haar. Hij droeg een donkerblauwe regenjas.
Met alcohol achter stuur
DIDAM - De politie Rivierenland heeft op 27 september rond 00.45 uur een negentienjarige jongen uit Nieuw-Dijk aangehouden na een routinecontrole op de Wilhelminastraat in Didam. De man bleek gedronken te hebben: 1,6 promille. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.
Portemonnee vermist na afleiding
DUIVEN - Een 74-jarige vrouw uit Duiven is op 26 september 's ochtends haar portemonnee kwijt geraakt. Zij werd in een winkel aan de Thuvinestraat in Duiven aangesproken door een niet-blanke vrouw die gebrekkig Nederlands sprak. In die tijd moet iemand anders haar portemonnee hebben gepakt uit de boodschappentas aan de winkelwagen. Omdat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurt waarbij een persoon (als boven omschreven) is betrokken, roept de politie het publiek op met nog meer voorzichtigheid de portemonnee op te bergen.
Auto te water; alcohol in het spel
ELST - Op 26 september reed omstreeks 18.00 uur een 48-jarige inwoner van Elst over de 2e Weteringsewal toen hij, volgens eigen zeggen, moest uitwijken voor een tegenligger. De bestuurder raakte met zijn personenauto in de Linge terecht, maar wist op eigen gelegenheid uit zijn voertuig te komen. Vervolgens liep de man weg. Twee passanten die de auto zagen liggen, sprongen in het water om te kijken of er nog iemand in het voertuig zat. De brandweer, die met een duikploeg ter plaatse kwam, hoefde zich alleen nog maar te bekommeren over het uit het water halen van de auto.
De bestuurder meldde zich even later zelf op de plaats van het ongeval. Hij werd aangehouden, omdat zijn adem naar alcohol rook. Onderzoek bevestigde het gebruik van alcohol: 1,3 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd; hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Fietsenkijkavond uitgesteld
ZEVENAAR - De fietsenkijkavond die gepland staat op 4 oktober, wordt een week uitgesteld. Op 11 oktober kan men wederom tussen 18.00 uur en 19.30 uur terecht op het bureau in Zevenaar.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl