Provincie Zuid-Holland

26-09-2001
Provinciale wegen tijdelijk afgesloten door wateroverlast Herstelwerkzaamheden N220 en N468

Na de hevige regenval van woensdag 19 september in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland hebben ook enkele provinciale wegen problemen ondervonden door wateroverlast. De provinciale wegen N 220 (Maasdijk in Naaldwijk/s-Gravenzande) en de N 468 (Rijksstraatweg in Schipluiden) zijn door inzakking en afschuiving van het dijklichaam voor alle verkeer afgesloten.

Het dijklichaam van de Maasdijk waarop de provinciale weg N 220 ligt, is te instabiel om verkeer, waaronder het zware vrachtverkeer richting veerboot naar Engeland, toe te laten. De provincie heeft in samenwerking met het hoogheemraadschap van Delfland en de politie voor afzettingen en omleidingen gezorgd. De wegafzettingen zijn geplaatst bij de kruising met de Oranjesluisweg (N 223 / N220) en bij het dorp Maasdijk. Het hoogheemraadschap heeft in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf uit Delft, de schade geïnventariseerd. Het blijkt dat de verzakking laagsgewijs moet worden opgebouwd met klei. Deze reparatie neemt enkele dagen in beslag. Hierna zal het verkeer worden toegelaten over één rijstrook. Afgelopen maandag is gestart met de werkzaamheden. Als de reparatie van de weg met succes verloopt, zal de weg vanaf maandag 8 oktober weer volledig worden vrijgegeven. De werkzaamheden verlopen tot op dit moment nog zonder tegenslagen.

Ook de provinciale weg N 468, de Rijkstraatweg in Schipluiden, blijft nog afgesloten. Doorgaand verkeer vanuit Maasland richting Delft is daardoor via deze weg niet mogelijk. De herstelwerkzaamheden zullen ook volgende week nog in beslag nemen.