Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagochtend 27 september 2001
09:32 donderdag 27 september 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

NIEUW WEERDINGE
Bestuurder onder invloed
Woensdagmiddag rond 18.30 uur reed een 53-jarige man uit Nieuw Weerdinge met zijn brommobiel over het Eerste Kruisdiep, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 395, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

ZUIDLAREN
Scooter gestolen
Woensdagavond is aan de Eikenlaan een scooter gestolen. Deze stond daar achter een woning. De 17-jarige eigenaar deed aangifte. De scooter is een blauwe Yamaha Aerox met witte striping.

ASSEN
Auto-inbraak
Woensdagmiddag is ingebroken in een auto aan de Wethouder Bergerweg. Een ruit werd vernield, en de radio-cdspeler is gestolen.

EMMEN
Auto-inbraak
Woensdagmiddag is een auto opengebroken in de Westerstraat. Een ruit is vernield, en de radio is gestolen.

EMMEN
Woninginbraken
Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Boerschaplaan. Om binnen te komen werd een uitzetraam opengebroken. De 63-jarige bewoonster mist een GSM en een videorecorder.
Woensdag overdag is ingebroken in een woning aan de Druwerbrink. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. De 25-jarige bewoner mist zijn computer met toebehoren.

PATERSWOLDE
Inbraak winkel
Woensdagnacht is ingebroken in een winkel aan de Hoofdweg. Om binnen te komen is een raam vernield. Uit de winkel verdwenen sloffen sigaretten, shag, en cartridges voor printers.

EMMEN
Winkeldiefstal
Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 58-jarige Emmen betrapt bij de diefstal van twee pakken vla, in een supermarkt aan De Dilgt. Hij kreeg hiervoor een boete opgelegd van 240 gulden.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Woensdagmiddag tegen 16.15 uur is een 20-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van shag en sigaretten, met een waarde van ruim 14 gulden. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

ASSEN
Truck in brand
Woensdagmiddag ontstond brand in de cabine van een truck, aan de Vaart. De chauffeur was daar aan het lossen. Een passerende burger met een brandblusser bluste de vlammen, die uit de cabine sloegen, en wist zo erger te voorkomen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de motor.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe