Politiebericht Venlo 27-09-2001
Mediaberichten 27 september (10.45 uur)

Weert inbrekers aangehouden

WEERT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen van 20 en 21 jaar uit Roermond aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Roermondseweg. Een toegangspoort van het bedrijf was opengebroken en binnen werden navigatiesystemen en autoradios gestolen met een gezamenlijke waarde van vele duizenden guldens. Een korte zoektocht leidde de politie al snel naar een personenauto die op de Ringbaan-Oost tot stoppen gedwongen kon worden. In de auto vond de politie verschillende spullen die uit de winkel bleken te zijn gestolen. De verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Venlo 72 bekeuringen bij verkeerscontrole

VENLO Bij een grote verkeerscontrole in het kader van het project Straatmaat heeft de politie woensdagmiddag en avond 72 weggebruikers bekeurd. De controles zijn gehouden in Venlo, Lomm, Velden en Arcen. 14 bekeuringen waren er voor te hard rijden, 15 voor opgevoerde bromfietsen, 6 voor bromfietsers die geen certificaat hadden en de andere bekeuringen voor zaken als gladde band, rood licht, defecte remmen, verlichting en onverzekerd rijden. Aan de controles werkten 20 politiemensen mee.

Venray doorrijding met gestolen auto

VENRAY Met een gestolen auto is woensdagmiddag een aanrijding veroorzaakt waarna de verdachte doorreed. De gestolen auto is later op de avond weer teruggevonden. Op de Spurkterdijk reed de gestolen auto achter op de auto van een 72-jarige man uit Venray en reed de verdachte daarvan direct na de aanrijding door. Terwijl de politie de zaak onderzocht, deed de 64-jarige eigenaar van de auto uit Blerick, aangifte van diefstal van zijn auto vanaf een parkeerplaats aan de Merseloseweg. Later op de avond vond de politie de beschadigde auto terug op de Maasheseweg. Een onderzoek is gestart.