Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.35 uur
Aanhouding illegalen

BILTHOVEN In een bedrijf aan de Planetenbaan heeft de politie woensdagmiddag vier mannen aangehouden die illegaal in Nederland verblijven.

Rond twee uur kwam de brandweer ter plaatse bij het bedrijf, waar verbouwingswerkzaamheden plaatsvonden. Hierdoor werd het brandalarm onterecht geactiveerd. De laatste tijd was de brandweer al meerdere malen nodeloos gealarmeerd door het alarm in dit pand.

In verband met nodeloze brandalarmen werden twee mannen aangehouden. Bij controle van hun papieren bleken de mannen de Bulgaarse nationaliteit te hebben en illegaal in Nederland te verblijven. Twee andere mannen waren gevlucht, maar konden later in de omgeving aangehouden worden. Ook zij bleken van Bulgaarse afkomst en verbleven illegaal in Nederland.

De vier mannen in de leeftijd van 29 tot 41 jaar zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en zullen worden uitgezet.

Snelheidscontrole

ZEIST Op de Utrechtseweg heeft de politie woensdagmiddag gedurende een half uur gecontroleerd op snelheid. Van de 608 gemeten voertuigen reden er 168 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur.

Vanaf de gemeentegrens van Zeist geldt een maximum snelheid van 50 km per uur.