Politie Amsterdam-Amstelland

Tunnels afgesloten
27-9-2001. Vanochtend zijn de Coentunnel en de Zeeburgertunnel enige tijd afgesloten geweest. Aanleiding was een brief die gisteravond bij het ANP was binnengekomen met de melding dat donderdagochtend tijdens de ochtendspits zowel in Rotterdam als in Amsterdam autos in drie tunnels tot ontploffing zouden worden gebracht.

Voor de afsluiting van de Coentunnel en de Zeeburgertunnel werden in totaal ongeveer 250 politiemensen ingezet. Doel was de veiligheid te waarborgen en eventuele verdachten aan te houden. In totaal werden ruim 100 autos gecontroleerd die aan het signalement uit de brief voldeden. Niemand werd aangehouden. Er zijn geen autos ontploft. Wel zorgden de tunnelafsluitingen voor een verkeerschaos in de ochtendspits. Rond 11 uur werden de beide tunnels weer vrijgegeven.
---

Opening veiligheidssteunpunt
27-9-2001. Zaterdag 29 september om 12.00 uur opent voetbalbondscoach Louis van Gaal het veiligheidssteunpunt aan de Czaar Peterstraat 21. Met de ingebruikname van dit steunpunt is de politie nog beter bereikbaar voor de buurtbewoners. Rond de opening zijn verschillende festiviteiten en activiteiten georganiseerd. Deze beginnen al om 10.30 uur. Zo kan men een ritje maken in een ouderwetse paardentram en is de politie er met diverse voorlichtingsstands aanwezig. Tegen betaling worden er kentekens in autoruiten gegraveerd.

Jeugd
Uiteraard wordt de jeugd niet vergeten. Zo is er een ballonnenwedstrijd en kan het jeugdige publiek op de foto worden gezet op een politiemotor. Mocht pa of ma niet mee willen, dan mogen opa en oma ook mee. In de vorm van een stand over het project Senioren en Veiligheid is namelijk ook aan hen gedacht. Het feest duurt tot 15.00 uur.

---

Brand gebouw in aanbouw
27-9-2001. Vanochtend rond 08.45 uur rukte de brandweer uit voor een brand op het dak van een gebouw in aanbouw aan de Arenaboulevard. De brand was snel onder controle en er vielen geen gewonden. Eén persoon werd door de GG&GD behandeld in verband met ademhalingsmoeilijkheden. Vermoedelijk heeft isolatiemateriaal op het dak van het gebouw vlam gevat, waardoor de brand is ontstaan. Brandweer en politie stellen een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


---