Gemeente Den Helder

MARKTONDERZOEK

betreft: week: week 39

'In de tweede hand' krijgt steeds meer kringloopmateriaal aangeboden. Helaas zijn de inzamelresultaten per wijk en per buurt niet allemaal even positief. Dat is een gemiste kans voor het milieu, want gebruik maken van kringloopmateriaal betekent een besparing op grondstoffen. Maar het is ook een gemiste kans voor u. Er zijn maar weinig steden in Nederland waar kringloopmateriaal zo regelmatig en zo dicht bij uw voordeur wordt opgehaald.

Het is duidelijk: het 'aanbiedgedrag' verschilt per huishouden. Maar waarom levert de ene buurt meer glas, papier, textiel en kleinmetaal op dan de andere buurt? Weet u wel alles wat u moet weten over het kringloopbedrijf? Tegen welke beperkingen lopen burgers aan als het gaat om het aanbieden van kringloopmateriaal? Wat valt er te verbeteren aan de inzameling?

Op deze en andere vragen zoekt de gemeente een (helders) antwoord. Daarom wordt nog voor het einde van het jaar een onderzoek uitgevoerd onder 4000 huishoudens in het Centrum en Nieuw Den Helder. Bewoners uit twee buurten per wijk ontvangen dan een huis-aan-huis brief met enquete-formulier en retour-envelop.

Valt deze enquête straks ook op uw deurmat? Toon dan uw zorg voor het milieu. Denk mee hoe we zo veel en zo publieksvriendelijk mogelijk glas, papier, textiel en kleinmetaal kunnen inzamelen. Kortom: vul de enquête in en stuur 'm op!

laaste verandering: september 27, 2001