Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 18-09-2001
Accommodatie VV Beerse Boys
Vier kleedlokalen van de Beerse Boys op sportpark De Klep in Middelbeers zijn toe aan vernieuwing. Bovendien zijn twee extra lokalen nodig vanwege de sterke groei van de vereniging. Een architectenbureau krijgt opdracht om een plan te maken voor zes nieuwe lokalen. Bedoeling is om de zes lokalen te bouwen tegen de prijs van vier lokalen, door zelfwerkzaamheid van de vereniging en sponsoring.

Voetbalterrein Oirschot Vooruit
Voor Oirschot Vooruit wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een nieuw veld op Moorland. Een gespecialiseerd bureau adviseert de aanleg van een Wedstrijd- en Trainingsveld (Wetra) in plaats van een natuurgrasveld, onder andere vanwege hoogteverschillen en wateroverlast. Bovendien kan een Wetraveld intensiever gebruikt worden.

Tijdelijke bewoning
Het college heeft toestemming gegeven voor tijdelijke bewoning van een stacaravan aan de Doornboomstraat in Middelbeers, tot augustus 2001. Het college verlengt deze toestemming niet, omdat er nog geen bouwvergunning aangevraagd is en er dus nog geen zicht is op permanente bebouwing.
invulling van De Oirsprong met invulling van het thema dat gekozen is voor de kom van Oirschot, namelijk Kunst, Wonen en Antiek.

Oninbare belastingen en leges
In overleg met de deurwaarder zijn drie vorderingen oninbaar verklaard, voor een totaalbedrag van 1.115 ( 505,96). Op alle overige vorderingen wordt actie ondernomen, zonodig in overleg met de deurwaarder.

Bestemmingsplan De Hille
De gemeente heeft een bestemmingsplan opgesteld voor de bouw van 67 woningen in de Hille in Middelbeers in de komende tien jaar. De woningbouw is over deze periode uitgesmeerd, omdat er jaarlijks niet meer gebouwd mag worden. De provincie heeft nu laten weten slechts goedkeuring te willen verlenen voor de plannen voor de komende vijf jaar. Zij willen geen toestemming geven voor bouwmogelijkheden na 2005. Het college laat de provincie echter weten het niet efficiënt te vinden om een bestemmingsplan op te stellen dat slechts werkingkracht heeft tot 2005.

Handhaving in het buitengebied
Het college stelt het handhavingsbeleid vast. Met dit beleid gaat de gemeente structureel controleren op illegale bebouwing en illegale activiteiten in het buitengebied.
18-09-2001 (nieuw)
11-09-2001