Politiebericht Eindhoven 27-09-2001

1e Persbericht 27 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto
Aan de Biesterweg is in de nacht van woensdag op donderdag een rode Fiat Uno met het kenteken ZK-01-PK gestolen.

Eindhoven: Insluiper gepakt
In een bedrijf aan de Groenewoudseweg is donderdagmorgen om 4.40 uur een 41-jarige man uit Son aangehouden. Hij werd betrapt toen hij door een openstaand raam naar binnen klom. Nog voordat hij iets had buit gemaakt werd hij door de bewaking van het pand in zijn kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De insluiper is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Heezerweg is donderdagmorgen kort na middernacht een 47-jarige vrouw uit Ittervoort aangehouden. Een vrachtwagenchauffeur zag de vrouw met haar auto rijden. Ze was zodanig onder invloed dat hij de auto van de vrouw klem reed met zijn vrachtauto. De vrouw heeft op het politiebureau een blaastest afgelegd. Ze blies maar liefst 2,75 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Donderdagmorgen rond 2.00 uur is op de Frederiklaan een 34-jarige Veldhovenaar bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Hij blies op het politiebureau ruim 1 promille en tegen hem is proces-verbaal opgemakt.

Donderdagmorgen rond 0.40 uur is op de Schootsestraat een 67-jarige Eindhovenaar bekeurd vanwege het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 0,8 promille. Hij kreeg direct een boete van f. 500,- opgelegd.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 28-jarige motorrijder uit Balen (B) is gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising St Petrus Canisiuslaan en de Geert Grootestraat. De motorrijder haalde op de St Petrus Canisiuslaan enkele autos in. Hij zag niet dat andere auto voor hem, bestuurd door een 29-jarige Eindhovenaar, links af sloeg. De motorrijder botste tegen die auto en is met verschillende fracturen naar een ziekenhuis gebracht.

Asten: Twee autos in een straat gestolen
Op de Hulterman in Asten zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee autos gestolen. De dieven gingen aan de haal met een grijze Volkswagen Golf Variant met het kenteken JG-BZ-79 en bij de buren werd een groene Volkswagen Golf met het kenteken PN-TJ-02 gestolen.

Someren: Dronken man rijdt door na veroorzaken verkeersongeval Donderdagmorgen rond 0.55 uur werd in zijn ouderlijke woning een 22-jarige inwoner van Someren aangehouden. Hij was woensdagavond rond 23.45 uur op de Dorpsweg in Someren met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst en was daarna doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten. Eenmaal op het politiebureau wilde de man geen kant op. Hij weigerde een blaastest af te leggen en weigerde te verklaren over de aanrijding. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Veldhoven: Snorfietser ernstig gewond
Een 19-jarige man uit Eindhoven is woensdagavond rond 21.45 uur ernstig gewond geraakt toen hij op de Heerbaan met zijn snorfiets frontaal tegen een invalidenwagen reed. De invalidenwagen werd bestuurd door een 44-jarige Veldhovenaar. De snorfietser is met hersenletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht. De juiste toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

Geldrop: Jongen van bromfiets beroofd
Woensdagavond rond 23.00 uur is op een terrein aan de Eindhovenseweg een 16-jarige jongen uit Geldrop van zijn bromfiets beroofd. Het slachtoffer stond met enkele vrienden te praten. Een bromfietser met duopassagier kwam naar de jongens toe. Een van hen stapte af en liep rond het groepje. Hij trok bij de bromfiets van de Geldroppenaar het contactsleuteltje uit het contact. Daarna pakte hij een mes en eiste de bromfiets op. De twee daders zijn er daarna met de brommers vandoor gegaan richting Eindhoven. De brommer die gestolen is betreft een blauwe Gilera Runner SP ter waarde van f. 3500,-.