Kodak introduceert de Kodak Advantix F320 Auto camera

Ideale kennismaking met het Advanced Photo System (APS)

Vianen, 27 september 2001 - Kodak introduceert de Kodak Advantix F320 Auto camera. Deze camera is bedoeld om beginnende fotografen kennis te laten maken met het Advanced Photo System (APS). De Advantix F320 beschikt over tal van mogelijkheden - onder andere een automatische flitser en een LCD-scherm - die de bediening makkelijk maken. De prijs van de camera bedraagt EUR 49,- inclusief BTW.

De volledig automatische camera beschikt over een styling en mogelijkheden die niet standaard zijn voor camera's in deze prijsklasse, zoals een groter flitsbereik van 4 meter, vergeleken met 3 meter voor de meeste vergelijkbare camera's. De Advantix F320 heeft tevens een zelfontspanner, zodat de fotograaf ook zelf op de foto kan, en een terugspoelknop, waardoor het mogelijk is de film voor het einde terug te spoelen (eenmaal teruggespoelde filmcassette kan overigens niet opnieuw worden geladen). De camera wordt geleverd inclusief een Kodak Advantix Ultra film (25 opnamen), een batterij, een cameratas en een gebruiksaanwijzing.

De specificaties van de Kodak Advantix F320 Auto:

Objectief

* APS fixed-focus objectief

* F/6,4-24 mm (vergelijkbaar met 30 mm kleinbeeld)
* Ektanar glasobjectief met 3 lenselementen

* Scherp van 1 meter tot oneindig

Flitser

* Automatisch flitsen

* De flitser is voorzien van een dubbele beveiliging tegen rode ogen (via een lamp)
* Flitsbereik bij ISO 200: 4 meter

Overige

* Sluitertijd: vast ingesteld op 1/100 s

* Veiligheidsvergrendeling van het filmcompartiment
* Filmgevoeligheid: instelbaar tussen ISO 100 en 400
* Voeding: 2 batterijen AAA 1,5 V

* Afmetingen: 109 x 70 x 39 mm

* Gewicht: 140 g

Formaten en afmetingen van de afdrukken

* Formaat C: klassiek 10 x 15 cm

* Formaat H: breedbeeld 10 x 18 cm

* Formaat P: panorama 10 x 25 cm

Kodak en infoimaging
Kodak is wereldwijd marktleider op het gebied van zowel traditionele als digitale fotografie. De omzet van Kodak was vorig jaar $14 miljard, onderverdeeld in consumenten en zakelijke producten en diensten, waaronder digitale professionele en consumentencamera's, laser imageapparatuur voor radiologen, fotografische films voor professionals en amateur-fotografen, digitale services voor de filmindustrie, snelle documentscanners en producten voor luchtfotografie.

Kodak is een toonaangevend op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. Infoimaging is de samensmelting van fotografie en informatietechnologie. Infoimaging verenigt apparatuur, infrastructuren en dienstverlening op dit gebied, om bedrijven en mensen in staat in staat te stellen snel en effectief foto's te gebruiken voor het uitwisselen als informatie, als entertainment of als aandenken.