Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

donderdag 27 september 2001
KAMERVERGADERING (via draadomroep)
De vergadering van de Tweede Kamer begint om 10.15 uur. Na enkele hamerstukken debatteert de Kamer over de wijziging van de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ). De wijziging heeft tot doel om zelfstandigen zonder personeel en hun opdrachtgevers rechtszekerheid te bieden over de verzekeringsplicht van hun arbeidsrelaties.

Ten slotte spreekt de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken en minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over duurzame ontwikkelingsverdragen (dit algemeen overleg had plaats op donderdag 13 september jongstleden).

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.
Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.15 uur tot ca. 11.15 uur Troelstrazaal

Agenda: gesprek met een delegatie van de produktschap voor vlees vis en eieren over voedselveiligheid. Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 13.00 tot ca. 15.00 uur
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over openbare aanbesteding van reïntegratiebedrijven en reïntegratiecontracten.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 13.30 tot ca. 14.00 uur Klompézaal

Agenda: gesprek met een delegatie van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) over de bedrijfsovername- problematiek en de gevolgen daarvan op de toekomst van de structuur van de landbouw en de vernieuwing van de sector.
Financiën en Verkeer en Waterstaat: 14.30 tot ca. 16.00 uur
Agenda: algemeen overleg met de ministers Zalm (Financiën) en Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de actuele stand van zaken inzake Publieke Private Samenwerking (PPS).

Buitenlandse Zaken, Defensie en Europese Zaken: 15.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister-president Kok en de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en De Grave (Defensie) inzake het internationaal overleg over de gebeurtenissen in de Verenigde Staten. 16.30 tot ca. 18.00 uur - Troelstrazaal Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over regels met betrekking tot het stellen van financiële zekerheid voor het nakomen van vergunningsvoorschriften en voor aansprakelijkheid.
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 15.00 tot ca. 16.30 uur Troelstrazaal

Agenda: gesprek met delegaties van LTO-Nederland, het Interprovinciaal Overleg (IPO), het Rijksinstituut Voor de Volksgezondheid (RIVM) en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond over stank- en ammoniakuitstoot.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 11.00 tot ca. 12.00 uur Klompézaal

Agenda: gesprek met een delegatie bestaande uit de (onder)voorzitter van de Litouwse parlementaire commissie voor Sociale Zaken en ambtenaren van het Litouwse ministerie voor Sociale Zaken.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.30 uur Thorbeckezaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures. Europese Zaken: 12.45 uur Kappeyne van de Coppellozaal Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 13.45 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Europese Zaken: 14.30 uur - Eerste Commissiekamer
Agenda: gesprek met de heer M. Barnier, lid van de Europese Commissie (Commissaris voor regionaal beleid).

TIJDELIJKE COMMISSIE BIOTECHNOLOGIE ONTVANGT THEATERGEZELSCHAP

Leden van de Tijdelijke commissie biotechnologie ontvangen vanaf 13.30 uur het theatergezelschap Pandemonia Science Theater Nederland die een voorstelling geven over de genetische modificatie van voedsel. Aansluitend vindt een kort debat plaats met de regisseur/spelers (Groen van Prinstererzaal).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 10.30 uur dr. Sein Win (premier en minister van Buitenlandse Zaken) en dr. Thaung Htun (VN-vertegenwoordiger) van de Burmese regering in ballingschap, de National Coalition Government of the Union of Burma (Aletta Jacobszaal).

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 14.00 de heer Wilmer Rengifo, lid van het parlement van Peru (Klompézaal).

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen brengen tot en met 30 september een bezoek aan Zwitserland. Er zal onder andere een bezoek gebracht worden aan het Zwitserse parlement, de Swiss National Science Foundation (SNSF)en het Swiss Center for Electronics and Microtechnology. De volgende leden nemen deel aan het bezoek:
Van der Hoeven (CDA), Hamer (PvdA), De Vries (VVD),Lambrechts (D66) en

Rabbae (GroenLinks).