AXA Verzekeringen

AXA lanceert Cartae: Nieuw Employee Benefits concept via internet

27 september 2001

AXA lanceert vandaag een nieuw, innovatief concept op het gebied van Employee Benefits: Cartae. Cartae is een besloten, interactief communicatieplatform op internet waar werkgevers, werknemers, verzekeringsadviseurs (EB-adviseurs) en AXA met elkaar in contact worden gebracht. De werkgever kan in een eigen Cartae-domein het contract inzien en zelf, evenals de EB-adviseur, direct online wijzigingen in collectieve verzekeringen doorvoeren. "Deze efficiënte administratieve verwerking is snel, foutloos en kostenbesparend", aldus Jan van den Berg, lid van de Groepsraad van AXA en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Cartae. Ook de werknemer krijgt zijn eigen exclusieve, beveiligde plaats binnen Cartae waar hij 24 uur per dag eigen gegevens kan inzien en online een afspraak kan maken met zijn EB-adviseur.

In het hoofdkantoor van AXA in Parijs presenteert Jan van den Berg vandaag, samen met het projectteam, Cartae aan ruim 60 professionele verzekeringsadviseurs. Cartae is bedoeld voor werkgevers die streven naar een transparant personeelsbeleid, een efficiënte administratieve afhandeling en tegemoet willen komen aan de wens van hun medewerkers. Voor werknemers die op ieder moment op eenvoudige wijze inzicht willen hebben in hun financiële situatie. En voor verzekeringsadviseurs die bevrijd willen worden van de administratieve 'ballast' en op het juiste moment hun klanten van advies willen voorzien.

Directe verwerking via internet: snel, foutloos en transparant Op het Cartae-domein beheren werkgevers online hun eigen contract en voeren zelf - evenals EB-adviseurs - wijzigingen in collectieve verzekeringen door, direct in de systemen van AXA. Cartae 'helpt' de gebruiker via eenvoudige formulieren (webforms) bij het invoeren van gegevens, stelt automatisch relevante vragen voor een bepaald contract, controleert gegevens op een correcte invoer en meldt wanneer dit niet het geval is. Van den Berg: "De tijd dat de salarisadministratie grote onjuistheden bevatte doordat wijzingen in pensioen en zorg lange aanlooptijden hadden, is daarmee voorbij. De werkgever krijgt met Cartae een instrument in handen waarmee arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekering(en) en salarisstroken kunnen worden toegelicht."

Werknemers eigen site
Werknemers krijgen ook een eigen exclusieve plaats binnen Cartae, beveiligd met gebruikersnaam en wachtwoord. Daar kunnen zij op ieder gewenst moment eigen gegevens van het collectieve contract bekijken, arbeidsvoorwaarden en waardeontwikkeling van hun pensioen vinden, hun financiële analyses in opslaan. Deze map geeft een helder overzicht van de totale persoonlijke financiële situatie. Eenvoudig vanaf de werkplek of thuis vanaf de PC. Bovendien biedt Cartae een aantal gemakkelijk te bedienen analyseprogramma's waarmee de werknemer zelfstandig financiële scenario's kan doorrekenen.

Veiligheid optimaal gewaarborgd
"Uiteraard heeft AXA aan de veiligheid van de privacygevoelige gegevens gedacht. Hier hebben we hard aan gewerkt", aldus Van den Berg. "Met een Digipas, gebruikersnaam en wachtwoord krijgt de gebruiker toegang tot een eigen domein op internet. De veiligheid van de gegevens worden met deze pas, die ook in de bankwereld wordt gebruikt, optimaal gewaarborgd. De gebruiker heeft alleen toegang tot zijn eigen contractgegevens."

Samenwerking EB-adviseur en AXA
Cartae is bedoeld voor de gespecialiseerde adviseur die streeft naar hoogwaardige dienstverlening voor Employee Benefits. Adviseurs met wie AXA een intensieve samenwerking heeft om de dienstverlening aan werkgevers overtuigend vorm te geven. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld via een koppeling (link) op Cartae een afspraak maken met hun EB-adviseur. Op deze wijze worden EB-adviseurs beter in staat gesteld om op de juiste momenten advies te geven aan de werkgevers en werknemers.

Cartae past volledig binnen de strategie van AXA om voortdurend met haar dienstverlening en producten in te spelen op de vraag van de klant: gemakkelijk op ieder moment van de dag inzicht te hebben in de eigen financiële situatie. AXA blijft in de komende periode investeren in Cartae. Van den Berg: "We staan aan de start van een uitbouw van de mogelijkheden, die voortdurend worden aangepast aan de vraag van de gebruikers en de ontwikkelingen in de markt."

Meer informatie
Onderstaande pdf-files bevatten meer informatie over Cartae.

Cartae: de feiten op een rij. AXA: een profielschets. De markt van Cartae: feiten en cijfers.