Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 11.30 u) Donderdag, 27 september 2001

District Kerkrade

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Bleijerheiderstraat in Kerkrade van een 26-jarige automobilist uit het Belgische Lanaken bleek dat de Belg onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; inbraak
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een kantoorpand aan de Kloosterraderstraat in Kerkrade. Bleek dat inbrekers die dinsdag op woensdagnacht via een raam het kantoorpand waren binnengedrongen en hebben geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Eygelshoven; conifeerbrand
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Marialaan in Eygelshoven. Bleek dat in de tuin bij een woning aldaar een jeneverboom (een conifeerachte) in brand / lichterlaaie stond. De brandweer heeft de brand geblust. De politie die brandstichting vermoedde en een onderzoek instelde, kreeg aanwijzingen (getuigenverklaringen) dat mogelijk een tweetal jongens hierbij iets van doen hadden. Bij verhoor van een van deze jongens , een 15-jarige jongen uit Kerkrade waarvan de identiteit in beeld was gekomen, verklaarde deze een brandende peuk/sigaret in de boom te hebben gegooid. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. De ouders van de strafrechtelijk minderjarige verdachte werden in kennis gesteld.

Vaals; autokraker aangehouden
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een op de Bergstraat in Vaals geparkeerde auto. Bij de auto-ibraak die dinsdag op woensdagnacht maakten de autokrakers twee paardenzadels buit die in de auto lagen. De politie die naar aanleiding van de aangifte van de autokraak een onderzoek instelde kreeg in de loop van woensdag aanwijzingen omtrent een verdachte van de autokraak. Deze verdachte, een 31-jarige man werd vanmorgen, donderdagmorgenvroeg in een pand in Vaals aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de autokraak bekend. De gestolen paardenzadels zijn terecht (had de verdachte inmiddels aan iemand anders verkocht). De politie stelt verder onderzoek in.

Landgraaf; ingebroken
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een loods van een bedrijf aan de Pastoor Erensstraat in Landgraaf. Bleek dat inbrekers die dinsdag op woensdagnacht de loodspoort hedden geforceerd en enkele verwarmingsketels hebben gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.