Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 11.30 u) Donderdag, 27 september 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Sittarderweg, Albert Cuypstraat en op de Valkenburgerweg in Heerlen. Totaal werden 1.500 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 196 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) overtreden. Deze 196 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km p/u.

Hoensbroek; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.20 uur vond op de Patersweg in Hoensbroek een aanrijding plaats. Een 33-jarige automobilist uit Hoensbroek botste bij het linksafslaan met zijn auto tegen een hem tegemoetkomende / rechtdoorrijdende bromfiets, bestuurd door een 18-jarige jongevrouw uit Stahe (D). De Duitse vrouw kwam met haar bromfiets, samen met een achteropzittende 18-jarige jongeman uit het Duitse Gangelt ten val en raakten beide gewond. De vrouw werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Atrium-ziekenhuis in Heerlen. De Duitse duopassagier van de bromfiets liep bij de aanrijding een kneuzing op aan een arm en schaafwonden aan een knie. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Hoensbroek; inbraak
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Handelsstraat in Hoensbroek. Inbrekers zijn die dinsdag op woensdagnacht door forcering van een toegangspoort het bedrijfspand binnengedrongen en hebben daar enkele kluizen opengebroken. Daaruit werd geld gestolen waarmee de inbrekers er vandoor zijn gegaan. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.