SLO, SPECIALISTEN IN LEERPROC.

Nieuwe website: www.sociaal-emotioneel.nl

Er is onlangs een nieuwe website geopend over sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in het basisonderwijs. De website, primair bedoeld voor leraren, begeleiders en schoolleiders, richt zich voornamelijk op allerhande sociaal-emotionele aspecten die aan bod kunnen komen tijdens het lesgeven aan kinderen. De website is ontwikkeld door SLO specialisten in leerprocessen en wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

In de vorm van achtergrondinformatie, tips, lessuggesties en bronnen wordt er onder meer aandacht besteed aan het stimuleren van zelfvertrouwen en weerbaarheid, pesten, conflicthantering, concentratieproblemen, mishandeling, faalangst, hyperactiviteit, seksueel misbruik, verdriet en rouw.

De groeiende aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen wordt o.a. veroorzaakt door een toename en sterkere bewustwording van problemen. Investeren in een meer positieve of preventieve aanpak van sociaal-emotionele problemen, waarbij een website een hulpmiddel kan zijn, levert een hogere opbrengst op.

Op de website wordt onderscheid gemaakt tussen het stimuleren van sociaal-emotionele ontwikkeling en het omgaan met sociaal-emotionele problemen. Bovendien worden gebruikers uitgenodigd om vragen te stellen, positieve en negatieve ervaringen en aanvullende ideeen aan te leveren. Ook voor docenten en studenten van Pabo's, onderwijsbegeleiders en ouders biedt de website houvast bij de omgang met kinderen met dergelijke problemen.


---

Noot voor de redactie,