Euronext Brussels

Persberichten - 05/10/2001

Real Software - Volgende positieve stap voor Real Software

Volgende positieve stap voor Real Software :

ACO-houders stemmen voor conversie van rente in aandelen


- Homologatie door Hof van Beroep en goedkeuring door Algemene Aandeelhoudersvergadering nog vereist Kontich, 4 oktober 2001. Real Software heeft vandaag een tweede Algemene Vergadering van Obligatiehouders gehouden. Tijdens de vorige vergadering werd de quorum-vereiste 50% van de uitstaande ACOs niet gehaald en kon de vergadering niet geldig beraadslagen. Vandaag waren 10.768 obligaties vertegenwoordigd; dit is 24,08% van het totaal aantal uitstaande ACOs (44.715).

De vergadering heeft geldig kunnen beraadslagen over de volgende voorstellen van de Raad van Bestuur: - conversie van de rente in aandelen;


- verlenging van de periode waarin conversie van de ACOs kan worden gevraagd van 1 juli tot en met 31 juli van ieder kalenderjaar, in plaats van 24 juli tot en met 31 juli van ieder kalenderjaar;


- opschorting van de op 23 juli 2001 vervallen rente tot 23 juli 2002, in het geval deze rente niet zou omgezet worden in aandelen.

Wat het eerste voorstel betreft, hebben de ACO-houders met unanimiteit beslist dat enkel de rente die op de vervaldagen 2001 en 2002 is verschuldigd, wordt omgezet in aandelen. Het tweede en derde voorstel werden unaniem goedgekeurd.

Aangezien de beslissingen werden aangenomen met minder dan 1/3 van de uitstaande ACOs, zal de vennootschap de beslissingen van de vergadering van ACO-houders voorleggen voor homologatie aan het Hof van Beroep. Na homologatie, zullen de beslissingen van de algemene vergadering van ACO-houders worden voorgelegd voor goedkeuring en/of ratificatie aan een algemene aandeelhoudersvergadering, zoals uiteengezet in de oproeping tot deze vergadering.

Theo Dilissen, CEO van Real Software stelde : We zijn tevreden dat ook deze stakeholders een constructieve bijdrage leveren en beschouwen dit als een positieve stap in de ontwikkelingen van het nieuwe Real Software hoofdstuk.

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels