KNWV

DATUM: 27-9-2001

ZEILEN - Vooraankondiging Land Rover ONK Yngling

---

De 'Oolderplas' in Roermond zal vanaf 4 t/m 7 oktober het
wedstrijdwater zijn van het Land Rover Open Nederlands Kampioenschap. Ruim 50 deelnemers hebben zich ingeschreven. Met vertegenwoordiging uit de landen Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Duitsland en uiteraard Nederland, verheugt de organisatie zich op een sterk bezet veld. Op donderdag 4 oktober zullen twee selectiewedstrijden gevaren worden om de vloot op te delen in een 'Goldfleet' en een
'Silverfleet'. Op vrijdag en zaterdag worden drie wedstrijden gevaren en op de afsluitende zondag twee. Voor de dames is er een extra uitdaging, zij varen zowel mee in de damesklasse (Olympisch) als in de overall klasse met de heren. Onder de Nederlandse deelnemers zijn een aantal titelkandidaten. Bij de Nederlandse heren zijn we nieuwsgierig naar de prestaties van de Fries Marcel de Jong (6e op het EK), Steven Nijenhuis uit Hasselt en Hans Peulen uit Neer.
Bij de Nederlandse dames zijn de ogen gericht op de winnaar van de Kieler Woche, Annelies Thies en ook Janneke Hin (Olympic Talent Team) zal zich presenteren. "Voor mij is het onbekend wedstrijdwater en het wordt vast spannend op zo'n klein meer. We zetten in op een plaats bij de eerste vijf," zegt Annelies Thies, A-kernploeglid van het KNWV. Bij de acht damesteams zit o.a. de SPA Regatta winnaar Ulrike Schumann (GER).

Voor meer informatie over het evenement: www.maasenroer.nl of de site van de klasseorganisatie: www.yngling.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl