Ingezonden persbericht

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

PERSBERICHT
Datum: 10 oktober '01
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Leerlingen middenschool Keerbergen kiezen vertegenwoordigers leerlingenraad Op vrijdag 12 oktober verkiezen de leerlingen van de middenschool in Keerbergen voor de derde maal hun vertegenwoordigers voor de leerlingenraad.

Kandidaten en campagne
In het eerste en tweede jaar van het secundair onderwijs zitten 481 leerlingen. Er hebben zich 51 leerlingen kandidaat gesteld: 40 eerstejaars en 11 tweedejaars. Vrijdagnamiddag worden uit deze kandidaten 12 vertegenwoordigers gekozen (6 eerstejaars en 6 tweedejaars). Reeds geruime tijd voeren de kandidaten campagne om zichzelf bij hun medeleerlingen aan te prijzen.

Verloop
Het uitbrengen van de stem gebeurt zoals bij een heuse verkiezing. Er zijn stemhokjes in het lokaal Economie. Leerlingen kunnen er terecht op vrijdagnamiddag van 13.20 tot 15uur. Er werden kiesbureaus en telbureaus samengesteld. Alles gebeurt onder toezicht van leerkrachten en directie.

Leerlingenraad
De leerlingenraad vormt het participatieorgaan van de school. De raad vergadert maandelijks. De leerlingen en de leerkracht die de begeleiding op zich heeft genomen, bespreken items die belangrijk zijn in het leven op school. Wat aan bod komt zijn niet alleen de buitenschoolse activiteiten, maar ook wat in de les en buiten de klas gebeurt. De voorstellen van de leerlingenraad worden daarna voorgelegd aan de lerarenraad. Tijdens de voorbije drie jaar werden heel wat voorstellen van de leerlingenraad gerealiseerd, onder meer een tuinproject, fonteinen en een skatepark. De verkiezing van de leerlingenraad en de activiteiten van de raad sluiten volledig aan bij de participatieve geest die het Pedagogisch Project van het Gemeenschapsonderwijs uitstraalt.

Inlichtingen
Luc Borgions
Directeur
MS Keerbergen
Vlieghavenlaan 18
3140 Keerbergen
tel.: 015-23 52 41
fax: 015-23 61 55
e-mail: ms.keerbergen@rago.be
web: http://schoolweb.argo.be/ms/keerbergen

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.