Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-10-2001
Poging gewapende overval op GWK
Dader trekt pistool aan balie Grens Wissel Kantoor

Videobeelden gemaakt.

Een gewapende man heeft dinsdag 6 maart 2001, om 20.20 uur, geprobeerd het Grens Wissel Kantoor (GWK) in de hal van het Centraal Station in Utrecht te overvallen. De bewakingscamera heeft hiervan videobeelden gemaakt. Videobeelden gemaakt.

De overval.

Ondanks dat er meerdere klanten aanwezig waren en 2 loketten in gebruik, liep de dader naar de middelste balie, trok een pistool, drong zich voor de klant en zei dat hij geld wilde hebben. Hierop werd niet gereageerd. Toen liep hij naar de andere balie en drong ook hier voor de klant. Nu bedreigde de man de medewerkster met het vuurwapen. Hij herhaalde dat hij geld wilde hebben, maar ook deze medewerkster reageerde niet op de eis. De overvaller besloot rechtsomkeer te maken en verliet, zonder geld, het GWK.

De vluchtroute.

De dader liep richting spoor 14 en 15, rende de vaste trap af en verdween. Op spoor 14 stond een trein klaar die in de richting Den Bosch vertrok. Deze is voortijdig in Utrecht-Lunetten stilgezet en doorzocht, maar de dader is niet gevonden. Vanaf het perron 14/15 kan hij ook, via een tunnel, naar de overige sporen zijn gegaan of naar het Stationsplein.

Geheugensteuntje.

Dinsdagavond 6 maart werd de Champions League voetbalwedstrijd Arsenal tegen Spartac Moscow gespeeld.

Signalement dader.
Blanke man; 25-30 jaar; ongeveer 1.75 mtr lang; slank postuur; stoppelbaard van een paar dagen niet scheren; grote ogen. Hij was gekleed in een donkere wollen muts met omgeslagen rand; donker ski-jack; donkere trainingsbroek met opvallen lichtgekleurde brede streep aan de zijkanten en een omgekeerd V-teken op de onderpijp en sportschoenen. De man droeg een donkere rugtas waarin het vuurwapen zat en sprak Nederlands.
De politie vraagt.

- Wie (her)kent de dader aan de hand van het opgegeven signalement, mogelijk in combinatie met de videobeelden?

- Wie heeft een man, die voldoet aan het gegeven signalement, dinsdagavond 6 maart (rond 20.30 uur) in, of in de buurt van, het Centraal Station in Utrecht gezien?
Politie Regio Utrecht, district Paardenveld, tel. 0900-8844 (30 cent/minuut).