Politiebericht Venlo 12-10-2001
Mediabericht 12 oktober (15.50 uur)

WEERT Bromfietser aangehouden

WEERT De politie heeft een 18-jarige in Weert wonende jongen aangehouden die met een bromfiets reed, waarvan bijna niets deugde. De jongen had omstreeks 22.00 uur op de Biest een woordenwisseling met een automobilist, waarmee hij bijna in botsing was gekomen. De agenten namen de bromfietser mee naar het bureau om zijn voertuig te controleren. Ook droeg de jongeman geen helm en is niet in het bezit van een certificaat. Zijn voertuig bleek een te hoog vermogen te hebben en voerde geen gele plaat. Ook bleek er geen verzekeringsplaatje op de bromfiets te zitten. De politie houdt het voertuig in beslag totdat blijkt dat het verzekerd is. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt.

BLERICK Tweemaal bekeurd

BLERICK - De politie heeft een 23-jarige in Venray wonende man twee bekeuringen gegeven omdat hij donderdagmiddag omstreeks 13.40 uur met zijn auto met zeker 100 km/u over de Eindhovenseweg reed en op de kruising met de Roermondsepoort door rood licht reed. Ook zagen de agenten dat de man geen autogordel droeg. Het kenteken van de auto werd door de agenten genoteerd en de kentekenhouder kan de processen-verbaal ad 440 gulden binnenkort in de brievenbus verwachten.

ECHT Geen geldig rijbewijs

ECHT De politie van Echt heeft een meer dan een half jaar in Nederland wonende man bekeurd voor het rijden zonder Nederlands rijbewijs. De man werd bij een projectcontrole op de Zuiderpoort staande gehouden. Nadat bleek dat de automobilist geen geldig rijbewijs bezit, moest hij de auto laten staan en met vrienden verder rijden.

WEERT 93 PVs bij verkeersproject

WEERT Bij een verkeersproject dat de politie van Weert donderdag hield, zijn 93 bestuurders geverbaliseerd voor diverse overtredingen. De grootste hoeveelheid boetes ging naar snelheidsovertreders (21), automobilisten die geen gordel droegen (13) bromfietsers die hun voertuig hadden opgevoerd (15) en fietsers zonder licht (12). De overige processen-verbaal lagen in verschillende categorieën.

WEERT Inbrekers aangehouden

WEERT De politie van Weert heeft afgelopen nacht twee mannen uit Sittard en Einighausen aangehouden voor inbraak in een woning aan de Kwartelstraat. Zij zijn ingesloten en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de bewoners de inbrekers omstreeks 04.00 uur op heterdaad betrapten en de politie informeerden, kon deze de auto van de daders in de omgeving van de Kwartelstraat nog signaleren. Na een korte achtervolging lieten de mannen hun voertuig achter en verdwenen te voet via een tuin in de richting van de Ringbaan. Daar werden de twee mannen aangehouden. Hun auto werd door de politie in beslag genomen en de gedupeerden zullen aangifte van de inbraak doen.

ECHT Bromfietscontrole

ECHT De politie heeft vanmorgen in de nabijheid van scholen in Echt een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden tussen 07.45 en 09.00 uur vijf bromfietsers bekeurd voor het opvoeren van het vermogen van hun voertuig. Zij moeten in totaal 500 gulden boete betalen.

VENLO 25 drugsarrestaties

VENLO De politie heeft in de afgelopen week weer 25 personen gearresteerd in het kader van het project Hektor, de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en overlast in Venlo. Daarbij zijn 1715 gram hashish, ongeveer 11 gram marihuana en 0,6 gram cocaïne in beslag genomen. Ook deelde de politie boetes uit voor een bedrag van 175 gulden en kregen twee mannen een verblijfsverbod van 8 uur voor de binnenstad. Een bedrag van 7060 Dm en 550 gulden werden in beslag genomen van een 45-jarige inwoner van Someren. Hij vervoerde in zijn auto een hoeveelheid marihuana in een vuilniszak. De man werd aangehouden en na weging bleek de marihuana 1440 gram te wegen. Bij fouillering bleek dat de man voor 7060 Dm en 550 gulden op zak had.