Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Vrijdag 12 oktober 2001

Sittard, rijden onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Sittard is vrijdagmorgen 12 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
Naar aanleiding van een slingerend rijgedrag stelde een politiepatrouille op de Rijksweg-Zuid te Sittard omstreeks 01.50 uur een onderzoek in. Bij het eerste contact bleek de bestuurder behoorlijk naar alcohol te ruiken hetgeen een blaastest nogmaals bevestigde. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Geleen, woninginbraak:
Op donderdag 11 oktober 2001 heeft in een woning gelegen aan de Sterstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De inbreker forceerde met een breekvoorwerp een raam aan de achterzijde van de woning waarna hij de woning kon betreden. De woning werd doorzocht en weggenomen werden een videorecorder en enkele tientallen cds. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan.

Beek, woninginbraak:
Op donderdag 11 oktober 2001 heeft in een woning aan de Beckersstraat te Beek een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het verbreken van een keukenraam. De woning werd doorzocht waarbij diverse juwelen, een fotocamera en een horloge zijn ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, snelheidscontroles:
Het verkeershandhavingsteam van de politie in de Regio Limburg-Zuid heeft donderdag 11 oktober 2001 op verschillende plaatsen snelheidscontrole gehouden.
Tussen 08.00 en 09.30 werd op de Urmonderbaan te Geleen gecontroleerd waar de snelheid van 960 motorvoertuigen werd geklokt. 127 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bleek 127 km per uur te zijn. 16 bestuurder kregen een proces-verbaal omdat de verplichte autogordel niet gedragen werden.
Tussen 11.00 en 12.00 uur stond de radarauto opgesteld op de Rijksweg-Zuid te Geleen waar de snelheid van 430 motorvoertuigen werd gecontroleerd. 11 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur, met een hoogste snelheid van 72 km per uur, terwijl daarnaast 16 bestuurder een proces-verbaal kregen wegens het niet dragen van de autogordel.
Tussen 13.15 en 14.30 uur werd wederom op de Rijksweg-Zuid te Geleen gecontroleerd. Van de 470 gecontroleerde motorvoertuigen bleken acht bestuurders zich niet te houden aan de maximum snelheid. De hoogst gereden snelheid bedroeg 71 km per uur, terwijl 29 bestuurders een proces-verbaal kregen terzake van het niet dragen van de autogordel.