Gemeente Den Helder

ZIJ-AAN-ZIJ IN DE POLITIEK DEN HELDER

datum: Week 40

Om het openbaar bestuur op niveau te houden is het belangrijk dat er zo nu en dan nieuwe mensen in de politiek komen. Nieuwe kandidaten moeten wel voldoen aan een profiel dat de partijen opgesteld hebben. Elementen als visie, herkenbaarheid en communicatie spelen hierbij een belangrijke rol. Burgers moeten zich immers kunnen herkennen in dit profiel. Om de nieuwe kandidaten te behouden moeten partijen niet alleen energie steken in, maar ook scholing geven aan hun partijgenoten. Zo kunnen zij de gewenste kwaliteiten leveren, en komen er nieuwe kwaliteiten in het openbaar bestuur.

De werkgroep Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is een lokale, niet partij-gebonden werkgroep die als doel heeft: · vrouwen erover na te laten denken wat politiek in hun leven zou kunnen betekenen; · ervoor te ijveren dat meer vrouwen in de gemeenteraad gekozen worden.

Het basisprincipe van de actie Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is: het belang van deelname van vrouwen in de politiek duidelijk te maken. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 geven wekelijks een of meerdere vrouwen en/of mannen uit onze gemeente hun mening over "VROUWEN IN DE POLITIEK".

Leden van de werkgroep: Hennie Mol, Anita Barbillion, Greet Kolhorn, Jeanette de Haas, Marianne Jansen, Greetje Oldenburg, Sophie Nadiri, Vera Tuin-secretaris, Jane Lobles-voorzitter.

Politiek in Den Helder: .......een zaak voor mannen én vrouwen!

mw. Lapre-Jongejans (Fractie-assistente)

"Vrouwen hebben een meer gevoelsmatige benadering dan mannen. Mannen nemen eerder rationeel besluiten. Vrouwen zijn ook praktischer. Pasfoto Vrouwen hebben een goed overzicht wat een besluit op de lange duur teweeg zal brengen".

mw. Veling (Raadslid)

"Aangezien raden een afspiegeling van de maatschappij zouden moeten zijn, is het logisch dat er ook in de gemeenteraad evenveel vrouwen als pasfoto mannen zitten. In moeilijke tijden met rampen en aanslagen, wanneer er zware beslissingen genomen moeten worden, is het voor iedereen fijn om de mening van vrouwen te horen".

Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2001