Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 12 oktober 2001

Controle parkeerverordening Leiderdorp (D3) De politie in Leiderdorp heeft vanochtend, 12 oktober rond 10.00 uur, gecontroleerd op fout parkeren bij de scholen aan de Klerkenhof. Er werd één overtreding geconstateerd: één auto stond buiten de daarvoor bestemde vakken geparkeerd.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 60-jarige man uit Leiden is vanochtend, 12 oktober rond 07.45 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Levendaal, Korevaarstraat, Raamsteeg. De man reed op zijn snorfiets op de linkerrijstrook over het Levendaal, uit de richting van de Hoge Rijndijk. Door wegwerkzaamheden is de rijstrook op het Levendaal namelijk voor verkeer uit de richting van de Hoge Rijndijk afgesloten. Het verkeer wordt over de tegenoverliggende rijstrook geleid. Het verkeer uit de tegenovergestelde richting wordt omgeleid en komt dus niet over het Levendaal te rijden. Voor de snorfietser stond aan de overkant van de Korevaarstraat een 42-jarige automobilist uit Leiden. Deze reed op de Raamsteeg in de richting van de Korevaarstraat. Beide moesten voorrang verlenen aan het verkeer op de Korevaarstraat, maar wilde op een gegeven ogenblik tegelijkertijd oversteken en zagen elkaar te laat. De 60-jarige man is met onbekend letsel naar het LUMC gebracht.

Val van steiger Leiden (D4) Een 44-jarige man uit Leidschendam is vanochtend, 12 oktober rond 08.00 uur van een steiger afgevallen aan de Papengracht. De steiger, van ongeveer vier meter hoog, stond met één poot in het zand. De poot zakte weg en de steiger viel om. De man had last van zijn been is voor onderzoek naar het LUMC gebracht.

Brutale winkeldiefstal Bodegraven (D7) De politie zoekt getuigen van een brutale winkeldiefstal op donderdag 11 oktober rond 15.00 uur in een winkel in de Van Tolstraat. Rond 14.30 uur kwamen twee van de daders binnen. Enige tijd later de derde dader. Rond 15.00 uur sloeg een van hen een vitrinekast kapot waarna het drietal er met een aantal mobiele telefoons vandoor ging. Zij zijn mogelijk rechtsaf de Prins Hendrikstraat ingerend. De politie is op zoek naar getuigen van deze winkeldiefstal of mensen die mogelijk informatie hebben over de daders. De twee daders die als eerste de winkel binnenkwamen zijn 19 á 20 jaar oud. De één is ongeveer 1.85 meter lang, heeft korte zwarte krullen, een mager postuur, was ongeschoren en had donkere vlekjes in het gezicht. De ander is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een breed postuur, een ringbaard en een donkerblauw petje met zilverkleurige Chinese tekens. De dader die als derde de winkel binnenkwam, is 18 á 19 jaar, ongeveer 1.70/1.75 meter lang, heeft korte zwarte krullen en lange bakkebaarden.