Gemeente Soest

Wethouder Witte houdt straatinterview over 30 kilometer per uur

In het kader van de 30 kilometer per uur campagne houdt wethouder Witte op vrijdag 12 oktober om 10.00 uur bij de ABN AMRO aan de Van Weedestraat een straatinterview. De wethouder zal een voorbijganger vragen naar onder meer zijn of haar kennis over de 30 kilometer per uur gebieden in de gemeente Soest.

De gemeente Soest start dit jaar een communicatiecampagne om de maximum snelheid van 30 kilometer per uur meer tussen de oren te krijgen van de inwoners van de gemeente Soest. Een nul-meting is verricht in de vorm van telefonische interviews door middel van een steekproef onder de Soester bevolking om kennis, houding en gedrag te meten. De zogenaamde veldmeting die bestaat uit straatinterviews, vindt deze week plaats. Na de korte campagne vindt een 1-meting plaats. De campagne zal bestaan uit onder meer een posteractie.

Afgelopen maandag is met inwoners van de gemeente Soest gesproken over de campagne. Naar aanleiding daarvan zal met buurtverenigingen worden gepraat over concrete knelpunten in de wijk. Overigens heeft de gemeente al contact met een aantal verenigingen over de verkeerssituatie in de wijk. Ook wordt gekeken of de fysieke maatregelen (drempels, plateaus) voldoen om de maximum snelheid van 30 kilometer per uur te bewerkstelligen.

Belangstellenden, betrokkenen en pers worden op de hoogte gehouden van de campagne door middel van een nieuwsbrief.

Meer informatie over de campagne: Robert Klerks, verkeerskundige van de gemeente Soest, telefoon (035) 609 34 53.

Laatst bijgewerkt: 10.10.01