Gemeente Etten-Leur

Hoe fietsvriendelijk is Etten-Leur?

Gemeente Etten-Leur neemt deel aan het project Fietsbalans, een initiatief van de ENFB, de landelijke fietsersbond. Tijdens de Fietsbalans worden er van de gemeente Etten-Leur allerlei gegevens verzameld en geanalyseerd. Zo wordt het gemeentelijke fietsbeleid beoordeeld, wordt het dagelijkse fietspubliek naar zijn mening gevraagd en wordt de kwaliteit van de fietspaden en overige fietsvoorzieningen in beeld gebracht.

Meetfiets

Onlangs zijn er enkele plaatselijke vrijwilligers van de ENFB op pad gegaan. Met de zogeheten meetfietsen hebben zij de fietsstructuur in kaart gebracht. De meetfiets beschikt over een computer waarmee alle trillingen en oneffenheden in het wegdek worden vastgelegd. Ook wordt de snelheid waarmee een fietser zich verplaatst exact vastgelegd. Deze uitkomst is vervolgens vergeleken met de afstand en tijd die je per auto nodig hebt om eveneens van A naar B te komen. Wethouder B. van der Heyden was aanwezig bij de start van de meetfietsen.

Publieksenquete

Voor het Fietsers-Tevredenheidsonderzoek van de Fietsbalans is er een korte vragenlijst ontwikkeld. Deze vragenlijst kunt u hier downloaden. Met de korte vragenlijst wordt de fietser naar zijn of haar tevredenheid gevraagd over de volgende aspecten van het plaatselijke fietsbeleid: fietsenstallingen (onbewaakt en bewaakt), verkeersveiligheid, sociale veiligheid, fietscomfort, aanpak fietsendiefstal, de fietsambities van de gemeente. Bovendien wordt er gevraagd om de gemeente Etten-Leur een rapportcijfer te geven voor het fietsbeleid.

De ingevulde vragenlijsten kunnen tot en met 31 oktober a.s. in het gemeentehuis worden ingeleverd bij de receptiebalie en bij het bureau Ruimtelijke Ordening.