Politieberichten Hollands Midden

Datum: 12 oktober 2001

Milieucontrole Oegstgeest (D2)
Gisterenochtend, 11 oktober van 07.30 uur tot 12.30 uur, heeft politie Oegstgeest in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, de Inspectie Milieuhygiëne en de Douane een milieucontrole gehouden op de rijksweg A44. Hierbij werd vrachtverkeer gecontroleerd op afvaltransport, cfk's, bouwstoffen, rode olie en eurovignetten. De controle resulteerde in negen processenverbaal voor het niet hebben van een geldig eurovignet, een procesverbaal voor het rijden in een motorvoertuig dat geschorst is, twee processenverbaal voor het niet tijdig laten keuren of onderhoudsinspectie van de koelinstallatie en twee processenverbaal voor het niet op de juiste wijze vervoeren van afvalstoffen.

Onder invloed Oegstgeest (D2)
Vrijdagochtend vroeg, rond 00.15 uur, zagen twee politieagenten op de Rijnzichtweg in Oegstgeest bijna een aanrijding gebeuren omdat een 57-jarige automobilist uit Rotterdam door rood reed. De automobilist werd aangehouden en omdat hij onvast ter been stond en naar alcohol rook, is de man naar het bureau Katwijk gebracht. Daar blies hij 740 Ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van acht uur.

Te veel gedronken Leiderdorp (D3)
Een 32-jarige automobilist uit Den Haag reed donderdag 11 oktober rond 23.30 uur met te veel alcohol op over de rijksweg A4 ter hoogte van Leiderdorp. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 410 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Aanrijding Leiden (D4)
Een 29-jarige Leidse brommerrijdster is donderdag 11 oktober rond 06.40 uur tegen een 22-jarige Katwijkse tegemoetkomende brommerrijdster aangereden. De Leidse reed over het fietspad van de Churchilllaan en hield niet voldoende rechts om de Katwijkse te kunnen laten passeren. Het fietspad mag in beide richtingen bereden worden. De Leidse is met een hersenschudding naar het LUMC overgebracht, de Katwijkse met knieklachten naar het Rijnlandziekenhuis.

Straatrover aangehouden Leiden (D4)
Een 36-jarige Katwijker is donderdag 11 oktober rond 16.40 uur aangehouden op de Herensingel. De Katwijker wordt ervan verdacht rond 15.50 uur de tas van een 53-jarige Leidse te hebben willen meenemen op de Garenmarkt. Hierbij bleef de Leidse haar tas vasthouden waardoor ze enkele meters werd meegesleurd door de Katwijker. Hierbij liep ze schaafwonden aan haar benen op. Toen omstanders haar te hulp schoten liet de Katwijker uiteindelijk de tas los en liep weg. De politie heeft direct na de poging tot beroving de omgeving afgezocht met behulp van het door getuigen en de beroofde Leidse opgegeven signalement.

Beroving Leiden (D4)
Een 36-jarige Leidenaar is donderdagvond 11 oktober rond 20.00 uur van zijn mobiel telefoon beroofd. Hij stond te bellen op de Haarlemmerstraat toen een man plotseling de telefoon uit zijn handen griste en ermee vandoor ging. De Leidenaar heeft aangifte gedaan.

Onder invloed Leiden (D4)
De politie heeft donderdag 11 oktober rond 20.25 uur een 60-jarige Valkenburger aangehouden wegens rijden onder invloed. De Valkenburger reed over de Plesmanlaan en reageerde in eerste instantie niet op het door de politie gegeven stopteken. Pas toen de dienstauto voor de auto van de Valkenburger ging rijden bij het Transferium, stopte hij. Op het bureau aangekomen bleek hij een ademalcoholgehalte 595 ug/l te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Leiden (D4)
Agenten zagen in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 oktober rond 00.26 uur een man bijna een aanrijding gebeuren doordat een automobilist door rood licht reed. Vervolgens reageerde deze niet op stoptekens en zwaailichten. Pas nadat de dienstauto voor de man ging rijden stopte deze. Het bleek een 57-jarige Rotterdammer te zijn die onvast ter been was, naar alcohol rook en met dubbel tong sprak. Op het bureau aangekomen bleek hij een ademalcoholgehalte van 740 ug/l te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aanhoudingen Leiden (D4)
De politie heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 oktober vier mannen, drie van zeventien jaar uit 's Gravendeel en Voorburg en één van 23 jaar uit Amsterdam, aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan het Bevrijdingsplein in dezelfde nacht. De politie kreeg rond 02.50 de melding dat er in deze winkel werd ingebroken. In de omgeving zag de politie vervolgens een personenauto die zonder verlichting reed. In de auto werden goederen aangetroffen die mogelijk uit de winkel komen.

Naar ziekenhuis Waddinxveen (D6)
De politie heeft donderdagmorgen 11 oktober geassisteerd bij een verkeersongeval. Een 65-jarige vrouw uit Waddinxveen belandde daarbij in het ziekenhuis. Toen de vrouw rond 11:00 uur op de Overtoom langs een geparkeerde auto fietste, opende de chauffeur juist het voorportier. De vrouw schrok en viel en verwondde daarbij haar hoofd. Met de ambulance is zij naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Kop-staart aanrijding A20 Nieuwerkerk a/d IJssel (D6)
Iets na 23:00 uur is donderdagavond 11 oktober op de A20 een kop-staart aanrijding gebeurd ter hoogte van de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel. Door wegwerkzaamheden was er in de richting van Gouda één rijstrook niet beschikbaar. Toen het verkeer voor haar afremde, reageerde een 39-jarige vrouw uit Almere te laat. Ze botste op de auto voor haar, die weer doorschoof tegen de auto daarvoor. In totaal raakten drie auto's bij het ongeval betrokken. De inzittenden van de voorste auto; een 25-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Gouda, liepen een pijnlijke nek op en zijn door ambulancepersoneel onderzocht. De vrouw uit Almere bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De blaastest liet een gehalte van 235 ug/l; 0,60 promille, zien. Zij heeft proces-verbaal gekregen. Twee van de drie auto's moesten worden weggetakeld. Doordat de auto's wel meteen op de vluchtstrook zijn geparkeerd, viel de file mee.

Onder invloed Gouda (D7)
Een 40-jarige Goudse is in de nacht van donderdag 11 oktober op vrijdag 12 oktober aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zij reed rond 02.15 uur tegen een geparkeerde auto aan bij het uitparkeren op de Wilhelminastraat. De politie constateerde dat haar adem naar alcohol rook. Omdat de ademanalyse niet lukte, is een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs moest ze inleveren.

Woninginbraken Gouda (D7)
In vijf woningen in Gouda is gisteren, 11 oktober, ingebroken. Het gaat om woningen aan de Rietzoom, de Fransisca Hoeve, de John Rosslaan, de Jacob Catsstraat en aan de Landluststraat. In twee woning zijn de daders binnengekomen met behulp van het zogenaamde 'hengelen', in twee woningen vermoedelijk via een niet afgesloten achterdeur en in een woning door het forceren van de voordeur. Gemist worden onder andere geld en pasjes.

Controle overlast Gouda (D7)
Politie Gouda heeft gisterenavond, 11 oktober, gecontroleerd op de zogenaamde 'hot spots'; de Bockenbergstraat, Prins Hendrikstraat, Emmastraat, Turfsingel, Jacob van Lennepkade en Vogelplein. Er werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Onder invloed Gouda (D7)
Gisterenavond, 11 oktober rond 23.30 uur, heeft een 57-jarige automobilist uit Gouda op de Koningin Wilhelminaweg twee auto's aangereden. De man verklaarde later dat hij moest uitwijken voor een tegenligger en daardoor een geparkeerde auto raakte, vervolgens kwam hij weer op de rijbaan, had zijn voertuig niet onder controle en raakte een geparkeerde auto aan de andere kant van de rijbaan waar hij tot stilstand kwam. De man was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man bloed af te staan, nadat de ademanalysetesten niet gelukt waren. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod van 24 uur en een procesverbaal.

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof