Politiebericht Eindhoven e.o. 12-10-2001

1e persbericht 12 oktober 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Wapenstok in auto
Op de Dommelstraat is vrijdag om 0.25 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat in zijn auto die in het stopverbod stond. Politiemensen spraken hem aan dat hij door moest rijden, maar zij zagen dat in de auto een houten wapenstok lag. De stok is in beslag genomen en de man kon na verhoor op het bureau naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Spiegeltrappers aangehouden
Op de Boschdijk zijn vrijdag om 2.00 uur twee Eindhovenaren van 18 en 17 jaar oud aangehouden. De twee fietsten over de Boschdijk en trapten tegen spiegels van geparkeerde autos. Hoeveel spiegels er beschadigd zijn is nog niet bekend.

Eindhoven: Man na bedreiging met mes aangehouden In een woning aan de Johannes van der Waalsweg is vrijdag om 4.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou rond 3.15 uur op de Johannes van der Waalsweg een 25-jarige Eindhovense taxichauffeur met een mes bedreigd hebben. De taxichauffeur had een klant naar de Johannes van der Waalsweg gebracht en moest wat groot geld wisselen. Hij probeerde het geld bij een horecazaak in die straat te wisselen maar de medewerker van die zaak weigerde dat. Toen de taxichauffeur hem daar even later over aansprak pakte de 34-jarige man een mes en bedreigde de taxichauffeur daarmee. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Hennep
Donderdag zijn in Helmond West twee hennepkwekerijen opgerold. In de Pastoor Verbraeckenstraat werd in een schuur achter een woning een kwekerij met 500 planten gevonden. De bewoonster, een 40-jarige vrouw, is aangehouden. In een andere woning aan de Kromme Steenweg, die ook haar eigendom is, werd een kwekerij met 150 planten gevonden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten. De geur van de hennepplanten leidde tot de ontmanteling.

Helmond: Alcoholcontrole
Het projectteam Verkeershandhaving heeft tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 0.45 uur op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. 505 bestuurders moesten blazen. Vijf bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Twee van hen kregen een boete van fl. 410,= en tegen de andere drie wordt proces-verbaal opgemaakt. De controles waren op de A270, de Nachtegaallaan, de Molenstraat, de Engelseweg en de Deurneseweg. Er deden 11 politiemensen mee aan de controles.

Helmond: Onder invloed tegen lantaarnpaal
Een 51-jarige Helmonder is vrijdag om 1.00 uur op de Mierloseweg aangehouden. De man was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies 0,85 promille. De man had een kleine verwonding aan de kin. Hij is in het Elkerliekziekenhuis behandeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Op de Veldbeemd is vrijdag om 5.05 uur een 20-jarige Helmondse bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,4 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Alcoholcontrole
Op de Steenovens is donderdag tussen 19.00 en 20.20 uur een alcoholcontrole gehouden. 51 bestuurders moesten een blaastest doen. Een 46-jarige vrouw uit het Belgische Oostham had te veel gedronken. Zij haalde een promillage van ruim 1,9. Haar rijbewijs is ingenomen en zij krijgt een proces-verbaal

Valkenswaard: Man rijdt door na aanrijding
Op de Herikbeemd is vrijdag om 2.10 uur een 48-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man zou eerder die nacht op de Reisvennestraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto hebben gereden. Daarna was hij doorgereden. Door een getuige was het kenteken doorgegeven aan de politie. Die kon de man even later aanhouden. Hij had gedronken en blies bijna 1,9 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.