Politiebericht Flevoland: District Zuid 12-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westeink, 06-53737697

Medicijnen verloren
ALMERE Een 82-jarige Almeerse heeft donderdag waarschijnlijk in bus lijn 5 (Almere-Stad) haar medicijnen verloren. Deze medicijnen zijn levensbedreigend, vooral voor kinderen, wanneer er meerdere tabletten tegelijk worden ingenomen. Het gaat om 3 doosjes met 30 tabletten van het bloeddrukverlagende medicijn Tenoretic 100 mg. De vinder van de medicijnen wordt vriendelijk doch dringend verzocht ze in te leveren bij de politie of langs te brengen bij de dichtstbijzijnde apotheek. Mocht u onverhoopt de medicijnen hebben ingenomen, neem dan direct contact op met uw huisarts of de Vergiftenlijn, tel: 030 274 88 88.

Autobrandje
ALMERE De brandweer heeft donderdagmorgen aan de Kraanvogelweg een autobrandje moeten blussen. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een oververhitte zekering bij een airbag. Niemand raakte gewond. De auto is afgevoerd.

Kop-staartbotsing
ALMERE Donderdagmorgen hebben zich, vermoedelijk door een combinatie van drukte en regen, tijdens de ochtendspits een reeks kleine aanrijdingen voorgedaan op onder meer de A6, Hogering, Noorderdreef en de Veluwedreef. Bij de meeste aanrijdingen bleef het beperkt tot materiële schade. Op de Veluwedreef deed zich een kop-staartbotsing voor waarbij een 33-jarige automobiliste uit Almere achter op een 31-jarige plaatsgenote reed. De 31-jarige is per ambulance met nekklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Vals paspoort
ALMERE Donderdagmiddag is bij het belastingkantoor een nog onbekende man aangehouden die met een vals paspoort een sofi-nummer wilde aanvragen. Een medewerker vertrouwde het paspoort niet en schakelde de politie in. De man is voor een identiteitsonderzoek in verzekering gesteld.

Onder invloed tegen boom
ALMERE Donderdagnacht kwam een melding binnen dat er op de Kraanvogelweg een auto tegen een boom was gereden. De auto was verlaten. Na een kort onderzoek werd de bestuurder, een 27-jarige Almeerder, in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij de macht over het stuur was verloren en tegen de boom was gereden. Hij was vervolgens samen met zijn bijrijder naar huis gelopen. De bijrijder, een 26-jarige Almeerder, had last van zijn ribben en is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bestuurder ging mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 740 ug/l (1,7 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Studenten stelen verkeersborden
ALMERE Donderdagnacht zijn op de A6 6 studenten uit Rotterdam (leeftijd variërend van 19 tot 22 jaar) aangehouden voor diefstal van verkeersborden. Surveillerende agenten troffen ze aan in een busje dat stilstond op de vluchtstrook. Al snel bleek dat ze een paar verkeersborden in hun auto hadden liggen. Op het politiebureau verklaarden ze tegenover de politie dat ze op pad waren gestuurd door een studentenvereniging met de opdracht op de A6 een verkeersbord mee te nemen. Ze zijn na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bromfietscontrole
ZEEWOLDE/ALMERE De politie heeft donderdag bromfietscontroles uitgevoerd in het kader van het project Easy Rider. In Zeewolde werden s middags 13 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Acht voertuigen waren niet in orde en bleken goed voor 15 overtredingen, voornamelijk: overschrijden van de constructiesnelheid en het niet tonen van een verzekeringsbewijs.
In het centrum van Almere-Stad werden s avonds 47 brom- en snorfietsen gecontroleerd. In totaal 20 voertuigen voldeden niet aan de gestelde eisen. De politie schreef 41 bekeuringen uit voor voornamelijk de volgende overtredingen: overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder helm en rijden zonder geldig bromfietscertificaat.